Приховані інтереси: У Києві активісти запустили сайт, на якому можна з'ясувати, скількома бізнесами володіє депутат

На сайті забрана інформація про усіх депутатів Київради, мера Києва, його заступників та голів райадміністрацій. Разом це 165 людей.

Депутати Київради. Ілюстрація:Антикор

Столичні активісти запустили сайт "Приховані інтереси" – базу даних фірм, які належать чи контролюються київськими депутатами та топ-чиновниками. Про це у своєму Facebook повідомила Галина Янченко, передають Патріоти України.

"Скільки бізнесів закріплено за чиновником? Чиї бізнес-інтереси лобіюють на засіданнях КМДА? І кому належить цей цікавий благодійний фонд, що так швидко і майже задарма отримав у розпорядження комунальне приміщення у 200 кв.м? Шукайте на Прихованих інтересах!", - написала вона.

На сайті забрана інформація про усіх депутатів Київради, мера Києва, його заступників та голів райадміністрацій. Разом це 165 людей.

"На 165 фігурантів "Прихованих інтересів" припадає 598 юридичних осіб, серед яких громадські організації, благодійні фонди та комерційні фірми. У середньому по 2,6 комерційній фірмі на одного депутата або ж чиновника", - відзначають автори сайту.

Найпопулярнішими напрямками комерційної діяльності серед фірм, що пов’язані з київськими чиновниками, є будівництво та оренда (68 компаній), торгівля (63) та виробництво (27).

Відзначається, що більше половини депутатів земельної комісії мають приватний інтерес у будівельному та орендному бізнесі. У планах активістів додати в базу нардепів і місцевих депутатів інших великих міст.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...