Приховування доказів, нерухомість "на мамі", робота на Росію?, - журналісти про суддю Христину Тарасюк

Суддя Печерського районного суду міста Києва Тарасюк Христина Едуардівна: робота на розвал «справи Януковича», переслідування активіста Автомайдану, нерухомість записана на матір...

Христина Тарасюк. Фото: соцмережі

Нещодавно ми опублікували розслідування стосовно голови Голосіївського районного суду Олени Первушиної. Саме через це розслідування 24 листопада військова прокуратура провела обшук в квартирі одного з наших активістів. З огляду на абсурдність рішення, на основі якого здійснювався обшук, і швидкість її отримання, ми вирішили придивитися до судді, яка її виносила. Так пише видання prosud, повідомляють Патріоти України, продовжуючи:

Знайомтеся, суддя Печерського районного суду міста Києва - Тарасюк Христина Едуардівна. Свою суддівську кар'єру Христина Едуардівна початку в 2003 році, коли їй було всього 26 років. Указом президента Леоніда Кучми вона була призначена суддею Печерського районного суду строком на 5 років. До речі, в цей час і до 2007 року в цьому ж суді працювала і нинішня глава Голосіївського районного суду Первушина.

Зауважимо, що рішення про обшук активіста Автомайдану було винесено дуже оперативно. А саме, на наступний день після спроби нами зафіксувати незадекларовану авто голови Голосіївського суду. Суддю не зупинило, що ніяких підстав для обшуку не було і в Постанові взагалі не вказаний зв'язок між обставинами справи і нашим активістом. Однак, виявляється, далеко не всі свої рішення суддя Тарасюк бере з такою швидкістю ... Так, 13 січня 2015 слідчий ГПУ звернувся до судді Тарасюк з клопотанням про дозвіл на отримання інформації про телефонні з'єднання екс-президента Януковича з російськими абонентами. Завдяки такому вирішенню прокуратура сподівалася виявити осіб, які допомогли покинути країну президенту-втікачеві. Мабуть, суддя визнала справу Януковича не настільки важливим, як справу стосовно активіста, тому призначила його розгляд тільки через 10 днів - на 23 січня. А потім, з незрозумілих причин, перенесла розгляд клопотання аж до 2 лютого 2015 року. Коли ж прокуратура заявила про те, що такі терміни блокують розслідування справи, Христина Едуардівна просто відмовила в клопотанні.

За словами одного з ключових прокурорів у справах Майдану Олексія Донського, суддя Тарасюк також приєдналася до блокування розслідування щодо екс-генпрокурора Віктора Пшонки, оскільки винесла дуже спірне рішення про відвід Донських в зв'язку з тим, що він ... відвідував підозрюваного в СІЗО. «Це рішення суду фактично легалізує корупційну схему, яка не дає можливості слідству досліджувати вчинення злочинів», - заявив тоді Донський.

Дослідивши декларації судді Тарасюк за 2014 і 2015 роки, ми бачимо, що доходи Христини Едуардівни є єдиним доходом сім'ї. У 2014 році судді Тарасюк вдалося заробити понад 800 тис. Грн., Проте велика частина цих коштів задекларована в не зовсім прозорою статті «інші види доходів».

Втім, в 2015 році основним доходом судді Тарасюк стала її заробітна плата.

Що стосується майна, то єдиною нерухомістю, якою володіє власне Христина Едуардівна, є 12% квартири площею 66 м2 в Сєвєродонецьку. Вказана вартість цієї частки квартири становить трохи більше 12 тис. грн.Однак, як і більшість суддів-фігурантів наших розслідувань, має Крістіна Тарасюк і заможних родичів. В даному випадку таким родичем є мати судді, яка володіє чотирикімнатній квартирою площею 150 м2 в центральному районі Києва. Вже за традицією цю квартиру матері Христини Едуардівни - подарували.

Цікавим є той факт, що згідно з матеріалами слідства, Христина Едуардівна в дружніх відносинах з відомим суддею Віктором Кицюк. І не просто в дружніх, а саме в її квартирі він ховав свої речі, гроші та документи з метою недопущення їх арешту і вилучення в ході слідчих дій. Тобто фактично суддя Тарасюк сприяла Віктору Кицюк в ухиленні від кримінальної відповідальності. Зараз суддя Кицюк В.П. на лаві підсудних, хоча до цих пір не звільнений з посади судді. Цікаво, що його речі до сих пір знаходяться в квартирі мадам Тарасюк...

Крім великої квартири, мати судді Тарасюк має також і недешевим авто - Toyota rav4 2013 року випуску. Вартість такого авто сьогодні стартує від 26 тис. Дол. Не здивуємося, якщо це авто також є подарунком для матері судді.

Незважаючи на те, що власником авто є мати Христини Едуардівни, як і у випадку з квартирою, користується ним сама суддя.

Повертаючись до аналізу професійної діяльності судді, відзначимо, що в 2015 році до Вищої кваліфікаційної комісії було направлено 17 скарг по роботі судді Тарасюк. Втім, вже практично рік ВККС не знаходить часу для розгляду дисциплінарного провадження стосовно Крістіни Тарасюк постійно відкладаючи його.

За часів Майдану судді Печерського суду Царевич, Кицюк, як і сотні інших суддів, були використані владою для довільного переслідування активістів та винесення сотень неправосудних рішень. Невже доля Царевич і Ко нічому не навчила суддю Тарасюк? Можливо, вона одна з тих суддів, які «на гачку», а значить повністю керована?

Ми, в свою чергу, будемо уважно стежити за ходом розгляду нашої заяви про ознаки складу злочину в діях судді Тарасюк при винесенні Постанови про обшук у нашого активіста, а також представимо скарги до Вищої ради правосуддя по даному факту.

Дана інформація буде нами офіційно передана в Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції, Вищу кваліфікаційну комісію суддів України та Вищої ради юстиції.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...