"Прикро було, що такі п...дари мене вбивати будуть", - генерал ЗСУ розповів, як його в 2014-му в Криму викрали росіяни

Михайла Коваля викрали біля воріт військової бази. Деякі нападники мали вигляд, як у байкерів

Михайло Коваль. Фото: УНІАН.

5 березня 2014 року бійці російського десанту, переодягнені цивільними, проводили спецоперацію із захоплення української бази морської охорони. Як передає кореспондент видання "ГОРДОН", про це в Оболонському районному суді Києва заявив свідок у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича генерал-полковник Михайло Коваль, який на той момент обіймав посаду директора департаменту з роботи з особовим складом адміністрації Державної прикордонної служби України. Патріоти України пропонують вам дізнатися подробиці його розповіді.

Коваля викрали біля воріт бази. Деякі нападники мали вигляд, як у байкерів, повідомив він. "50 осіб. Половина – у байкерських шкіряних куртках, половина – у металевих шоломах зразка 1944 року... Машину зупиняють, проколюють шини, починають її розгойдувати: "Де цей бандерівський генерал?" І двоє персонажів стоять із відеокамерами і знімають. Я виходжу і кажу, що не бандерівський, а український. І дістаю битою потужний удар, аж дух забило. Підходить така жирна ріпа у формі, кричить: "Нехай знає бандера, як б'є старшина ВДВ!" – розповів свідок.

За його словами, з нього зірвали погони і змушували стати на коліна. Після чого повезли у бік гір. "Говорили: "Молися, бандеро!" Я їм кажу: "Мені, мужики, як солдату прикро. За те прикро, що такі п...дари, як ви, мене будуть убивати", – повідомив Коваль.

Через деякий час викрадачам зателефонували, і вони раптово почали поводитися ввічливо, продовжив український офіцер. "Озвучили пропозицію: вивозимо вас в Армянськ, де буде багато преси. І з ганьбою висилаємо. Я сказав: мужики, не сподівайтеся, я вам підігравати не буду. Ви мене або неживим винесете, або без свідомості", – зазначив Коваль. У підсумку офіцера висадили біля залізничного вокзалу Сімферополя, звідки він виїхав до Києва.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...