Питання лише в суддях - чи роздивляться: Проти Охендовського убивчі докази

Згідно з одним із записів в "чорній бухгалтерії" 27 вересня 2012 Охендовський отримав від помічника одного з нардепів Партії регіонів $4,7 тис., з яких, за версією слідства поклав на свій банківський рахунок $4,5 тис.

МИхайло Охендовський. Фото:Новое время

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило результати почеркознавчої експертизи з так званої амбарної книги Партії регіонів, свідчать про достовірність підпису глави Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в цих записах.Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба НАБУ.

Висновок експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України, яка замість відведених 10 днів з невідомих причин тривала 3,5 місяці, не підтверджує і в той же час не виключає ймовірність того, що підписи і записи в "амбарній книзі" належать главі ЦВК.

"Згідно з іншої експертизи, проведеної Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Міністерства внутрішніх справ України (ДНДЕКЦ), підписи і записи від імені підозрюваного в "амбарний книзі" належать саме главі ЦВК", - йдеться в повідомленні.

Також в бюро вказали, що ці записи стали підставою для складання підозри щодо Охендовського. Що стосується виписок з банківських рахунків, то, за даними слідства, глава ЦВК поповнював свій власний банківський рахунок в ті дні, коли ставив підписи в "амбарній книзі".

Так, згідно з одним із записів в "чорній бухгалтерії" 27 вересня 2012 року Охендовський отримав від помічника одного з народних депутатів Партії регіонів $4,7 тис., з яких, за версією слідства, відповідно до наявних фінансових документами, поклав на свій банківський рахунок $4,5 тис.

У НАБУ також заявили, що не відповідають дійсності заяви адвокатів підозрюваного про те, що в повідомленні про підозру відсутні відомості про особу, які передаються засобами: "Насправді такі відомості існують і зазначені в повідомленні про підозру".

Детективи НАБУ припускають, що сторона захисту може вплинути на свідків, тому на даному етапі їй відмовлено в наданні інформації про повний перелік зазначених осіб.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...