Рада схвалює: Війська НАТО проведуть масштабні навчання в Україні

Також затверджено план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях на території інших країн.

Військові. Фото: ІноЗМІ

Верховна Рада дала добро на допуск іноземних військових на територію України для проведення багатонаціональних навчань у 2017 році. За закон про схвалення рішення президента Петра Порошенка №5636 проголосували 236 депутатів, передає кореспондент ЛІГА.net. Про це повідомляють Патріоти України.

Для навчань з підготовки підрозділів збройних сил з січня по грудень 2017 року планується допуск до 3000 військовослужбовців США та інших країн НАТО з озброєнням і технікою, а також до шести літаків і вертольотів.

Для проведення американо-українських навчань Sea Breeze 2017 в липні-вересні на 25 днів планується допуск до 2500 військовослужбовців США та інших країн НАТО з озброєнням і технікою. Очікується до 10 кораблів, п'яти підводних човнів, 10 літаків і вертольотів, а також до 60 одиниць колісної техніки.

Для проведення навчань Rapid-2017 в червні-листопаді на 25 днів дозволено допуск до 2000 військовослужбовців США та інших країн НАТО з озброєнням та військовою технікою - до 6 літаків і 10 вертольотів. Також затверджено план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях на території інших країн.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...