Райдержадміністрація у Києві на правах орендодавця забирає приміщення у приватної школи (відео)

В Оболонському районі управління освіти ініціювало ряд судових справ задля виселення з орендованих приміщень ТОВ "Колегіум Олімп"

Приватну школу хочуть залишити без приміщення. Фото: Wikimapia

Оболонська райдержадміністрація, управління освіти Оболонської райдержадміністрації та Київська місцева прокуратура №5 намагаються припинити діяльність приватного навчального закладу ТОВ "Колегіум "Олімп". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інформатор".

Ця приватна школа - доволі скандальна, батьки учнів скаржаться на постійні "вибивання з них грошей" та непрофесійність співробітників - наприклад, медсестра не має медичної освіти, пишуть вони в коментарях на сайті рейтингу шкіл. Але робітники школи та дехто з батьків не погоджуються з цим.

Як розповіла Світлана Манзер, директор установи, орендодавцем приміщень колегіуму є Оболонська райдержадміністрація, а балансоутримувачем – управління освіти Оболонської райдержадміністрації.

"Колегіум «Олімп» є приватною школою дошкільної, початкової, повної середньої та позашкільної освіти і володіє сертифікатом на систему менеджменту якості про відповідність вимогам міжнародного стандарту. Ми орендуємо приміщення у Оболонської райдержадміністрації понад 12 років, і вклали у їх ремонт понад 1,5 мільйона гривень. За роки оренди приміщень колегіум витратив на обладнання приміщення понад 3 мільйони гривень.

Наше товариство орендує приміщення у Оболонської райдержадміністрації за адресами вул. Полярна, 13-А для розміщення колегіуму «Олімп» та вул. Зої Гайдай, 1-А для розміщення дитячого садка. Наразі приватний навчальний заклад опинився під загрозою закриття, бо державні посадовці бажають відібрати приміщення у законного користувача – колегіуму", - стверджує Манзер.

У райдержадміністрації відмовляються продовжити терміни дії договорів оренди, каже Манзер. До того ж, за її словами, управління освіти намагається втручатися в господарську діяльність Товариства та шкодить діловій репутації.

"Керівництво Оболонської райдержадміністрації та відповідне управління освіти ініціювали ряд судових справ за формальною причиною, результатом яких може стати виселення колегіуму із наших приміщень.

Так, термін дії договору про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду № 16462 від 17 вересня 2012 року на вулиці Полярній закінчився 15 вересня 2015 року, після чого був отриманий від управління освіти Акт прийому-передачі орендованого майна для підпису. Після тривалого листування, листом № 104-7803 від 16.10.2015 було погоджено продовження терміну дії договору на 1 рік, всупереч основному договору та нормам цивільного права, які регулюють правовідносини щодо пролонгації правочинів.

Погоджений термін закінчується 15.09.2016. Колегіум два рази надсилав Оболонській райдержадміністрації – орендодавцю, 3 екземпляри додаткової угоди до вищевказаного договору щодо його продовження, не підписані до цього часу. Наразі Київською місцевою прокуратурою № 5 подано в суд позовну заяву в інтересах Київської міськради та управління освіти Оболонської райдержадміністрації про примусове виселення приватного навчального закладу із орендованого приміщення при тому, що погоджений річний термін продовження договору закінчується лише 15 вересня. Спір є безпідставним, а прокуратура не вивчила всі обставини подання позовної заяви.

8 грудня 2015 року Управління освіти Оболонської райдержадміністрації звернулася до Господарського суду міста Києва із позовною заявою до ТОВ «Колегіум «Олімп» про розірвання договору № 16732 від 23.10.2013 та зобов’язання звільнити приміщення, де знаходиться дитячий садок Колегіуму «Олімп». Рішенням Київського апеляційного господарського суду цей договір розірваний.

У липні 2016 року колегіум отримав від Оболонської райдержадміністрації листи-попередження про намір використовувати орендоване майно для власних потреб, у зв’язку з чим всі вищевказані договори оренди приміщень продовжувати не будуть.

У такому разі приватний навчальний заклад та дитячий садок залишаються взагалі без приміщень", - каже Манзер.

Світлана Манзер додає, що колегіум неодноразово направляв листи управлінню освіти, наприклад, про надання дозволу на заключення прямих договорів про надання послуг із Київенерго та Київводоканалом (їх брак призводить до порушень в нарахуванні плати за послуги), проте вони залишаються без розгляду та відповіді. Окрім того, райдержадміністрація ігнорує громадське звернення за підписом 200 осіб – батьків дітей та 68 осіб – трудового колективу та виставляє необґрунтовані рахунки за електро-, тепло- та водопостачання і вимоги щодо ремонту електрощитової, яка того не потребує.

"Ужасная школа в том числе и директор! Завуч-отдельная тема. На поездках 30% забирает себе в карман. Запугивает детей", "Последним ЧП карантин во всех школах Киева - в Олимпе увы "все прекрасно"

- семь преподавателей на больничном
- 30% посещаемости в старших классах
- нет медсестры - есть родственница директрисы на этой должности без проф образования - на момент проверок ее прячут.
- за последние 5 лет школа вырождается.
Карантин в школе не ввели так как родителям пришлось бы возвращать деньги за оплаченную учебу.
На первом месте финансы а не забота о детях.
Школа потихоньку катится в пропасть.
Принудительно разогнали последний класс - там было всего три ученика...", - пишуть у коментарях батьки учнів. Багато хто з батьків скаржаться на "Колегіум Олімп", але дехто захищає школу, окремих вчителів. Зокрема, вчителі та деякі батьки записали відеозвернення, щоб школу не закривали.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...