Раптом щось піде не так: У NASA назвали три планети, де в майбутньому зможуть жити люди (відео)

У людства з'явилося нове потенційне місце проживання - Плутон.

Планета Плутон. Фото: ochevidets.ru.

Американське космічне агентство NASA встановило, що на цій карликовій планеті є вода, а це означає, що в майбутньому люди зможуть там жити, як і на Марсі. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Астроном Анатолій Відьмаченко ніколи не переставав називати Плутон планетою, хоча його зарубіжні колеги ще 10 років тому навіть перестали рахувати його серед планет Сонячної системи. А дарма, бо коли космічний апарат NASA сфотографував на Плутоні водяний лід, цей космічний об'єкт став можливим притулком людства, якщо на Землі стане мало місця або щось піде не так.

"Н20 точно є, і зрозуміло, якщо там оселитися, заритися десь всередину, то з Н2О можна там утворювати водень, кисень, і, відповідно, грітися. Людина може створити для себе комфортні умови десь там в підземеллі" , - вважає вчений.

Жити зовні буде холодно - температура на Плутоні досягає мінус 240 за Цельсієм. Це найхолодніша планета в Сонячній системі. Однак якщо заритися на кілька сотень кілометрів углиб, то можна вийти на нуль градусів. Астрономи навіть говорять про можливе переселення людства.

"Рано чи пізно на Землі буде катастрофа не тільки екологічна. 100 тисяч років нам нічого не загрожує, можливо, нам вдасться навчитися відвертати астероїдну небезпеку. Але людство на місці не залишиться - рано чи пізно настане необхідність освоєння нових ресурсів, побудови баз на Місяці" , - говорить голова астрономічної обсерваторії НАН України Ярослав Яцків.

Саме з Місяця, де мала гравітація, найзручніше вилітати на інші планети, зокрема на Марс. Марс - сусід Землі, значно тепліший Плутона. Клімат планети схожий на арктичний, хоч і кисню немає. І за розміром Марс лише вчетверо менше Землі, тоді як Плутон - аж в 30 разів. Перших людей на Марс планують відправити вже за 7 років. Серед відібраних добровольців є і українець - студент із Житомира.

Футуролог Володимир Нікітін переконаний, що ідея освоєння нових планет може об'єднати людство, але люди-марсіани вже ніколи не будуть такими, як люди-земляни.

"Більшість знань, які викладають на Землі, там просто не потрібні. Історія, культура - як її викладати? І розрив зв'язку з Землею, створення життя марсіанського - це буде процес непростий", - припускає він.

Крім Марса і Плутона, астрономи з інтересом придивляються до іншого небесного тіла, орбіта якого трохи далі від марсіанської - це планета Церера. Величиною вона майже з Плутон, але значно ближче до Землі і, можливо, має великі запаси води. А це означає, що у людства, крім Землі, можуть бути планети для життя на вибір.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...