Рейтинг найбагатших українців: Коломойський обійшов Пінчука, а Порошенко піднявся на 2 рядки

Загальні статки сотні загалом скоротилися на чверть і тепер становлять 20 млрд доларів

Фото: Форбс Україна.

Журнал "Forbes Україна" представив новий рейтинг найбагатших людей нашої країни. Практичні вся сотня багатіїв за підсумками минулого року стала біднішою. Виною цьому – падіння цін на сировину, просідання машинобудівної галузі, зупинки заводів у зоні АТО, а також втрата російського ринку збуту. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Рінат Ахметов. Фото: тсн.

Перше місце в рейтингу знову дісталося Рінату Ахметову. Його статки оцінюють у 2,3 млрд дол. За останній рік знизились на 4,6 млрд. Падіння вартості активів мільярдера пов'язано зі зниженням світових цін на залізорудну сировину і метал.

Ігор Коломойський. Фото: Politico.com.

На другому місці - Ігор Коломойський з 1,3 млрд дол. За останні п'ять років капітал найбагатшого жителя Дніпропетровська скоротився більш, ніж удвічі.

Генадій Боголюбов. Фото: Forbes. Украина.

Співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов зберіг розмір своїх статків на колишньому рівні – 1,3 млрд дол.

Віктор Пінчук. Фото: pinchukfund.org.

Віктор Пінчук опустився з другої на четверту сходинку рейтингу, втративши приблизно 300 млн. Зараз він має 1,2 млрд дол.

Юрій Косюк. Фото з відкритих джерел.

Власник компанії "Миронівський хлібопродукт", Герой України Юрій Косюк зберіг за собою п'яте місце рейтингу, втративши 100 млн. Відзначають, що в 2016-му він розраховує вкласти в українські проекти до 110 млн дол., а також відкрити виробництво в Нідерландах.

Петро Порошенко. Фото з відкритих джерел.

Статки президента України Петра Порошенка оцінюють у 858 млн. За останній рік вони зросли на 100 млн дол., дозволивши голові держави піднятися з 8-го на 6-е місце.

Олексій Вадатурський. Фото з відкритих джерел.

На сьомому місці – виходець з другої десятки Олексій Вадатурський. Його статки за рік зросли на 50%, і їх оцінюють у 840 млн дол. Керівник компанії "Нібулон" має намір в 2016 р. вкласти в бізнес близько 60 млн дол.

Олександр Ярославський . Фото: DCH.

Власник і президент DCH Group Олександр Ярославський втратив одну позицію і опинився на восьмому рядку рейтингу з показником в 721 млн дол.

Андрій Веревський. Фото з відкритих джерел.

Капітал генерального директора Kernel Андрія Веревського збільшився на 22 млн дол. - до 694 млн дол. За підсумками 2015-го чистий прибуток компанії склав 106,9 млн дол. проти збитку 98,3 млн дол. у 2014-му. Веревський посідає 9-е місце.

Леонід Черновецький. Фото: ru.tsn.ua.

Леонід Черновецький замикає десятку найбагатших людей країни, збільшивши капітал на 37 млн доларів. Його статки оцінюють у 680 млн. Черновецький зараз проживає в Грузії, а всіма бізнес-справами займається його син Степан.

З десятки лідерів цьогоріч вилетіли Костянтин Жеваго, Вадим Новінський і Сергій Тігіпко. Загальні статки сотні загалом скоротилися на чверть і тепер становлять 20 млрд дол.

Основні точки зростання – розвиток аграрного сектору та харчової промисловості, завдяки чому в рейтингу вперше з'явилися Віталій Хомутинник (Uniline Finance Ltd), Сергій Кролевець (засновник "Ерідон"), Рафаель Гороян ("Прометей"), а також Дмитро Кравченко (LNZ Group).

Активне зростання показала і фармацевтика. На кілька рядків піднялися Філя Жебровська ("Фармак"), а також Володимир і Гліб Загорії ("Дарниця"). Уперше в список найбагатших потрапили власники великих дистриб'юторів ліків: Андрій Губський ("Оптима-Фарм"), Олександр Дитятковський і Олександр Суходольський (БаДМ), Валерій Кондрук ("Фармпланета").

Дебютантом рейтингу є засновник найбільшого e-commerce проекту країни Rozetka.ua Владислав Чечоткін.

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...