Рекордна кількість є, тепер справа за якістю: У 2016 році в прокат вийшло 30 українських фільмів

Серед прем'єр і двох фільмів, які очікуються в грудні, було чотири альманахи короткого кіно, вісім документальних фільмів, дві анімаційні стрічки і 16 ігрових.

Кількість українських фільмів. Фото: cutinsight.com

У кінематографі встановлений рекорд за кількістю фільмів, що вийшли в прокат, українського виробництва. У 2016 році на широкі екрани потрапило 30 фільмів, що на шість картин більше, ніж в минулому році, повідомляє Cutinsight. Новину передають Патріоти України.

Серед прем'єр і двох фільмів, які очікуються в грудні, було чотири альманахи короткого кіно, вісім документальних фільмів, дві анімаційні стрічки і 16 ігрових. Примітно, що один з українських режисерів випустив одразу два фільми з розривом трохи більше місяця - Олександр Шапіро представив картини #futureinthepast і "Вісім".

В тридцятку також увійшли фільми з четвертої "Української нової хвилі", "Російський дятел" Чед Граці, "Каптум" Анатолія Матешко, збірник українських короткометражок "Любов. LIVE", "Бранці" Володимира Тихого, "Політ золотої мушки" Кравчишина, "8 кращих побачень "Марюса Вайсберга," Ніч святого Валентина "Володимира Лерта, "Справжня Русь" Якубова, "Крим, як це було" Кляцкіна, "Жучок" Алли Пасіковойа і Анатолія Ржанова, #SELFIEPARTY Левицького, "Я з тобою" Туранського,"Українські шерифи "Бондарчука, альманах документальних фільмів "Український експеримент", мініальманах "Світ за очі", "Жива ватра" Костюка, "Осінні спогади" Алі Фахр Мусаві, "Микита Кожум'яка" Манука Депояна, "Чунгул" братів Алешечкіних, "Гніздо Горлиці" Ткаченко, "Виграти все" Томашпільського, "Жива" Тарас Химича, "Конкурсант. Смертоносне шоу" Олександра Біляка, "Бременські розбійники" Лукьянчикова, "Лобановський назавжди" Антона Азарова, "Моя бабуся Фанні Каплан" Олени Дем'яненко, "Слуга народу 2" Кирющенко.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...