Релігійний конфлікт: На Тернопільщині розгорілася "війна" між патріархатами

​Священик Московського патріархату звернувся до поліції через конфлікт навколо сільської церкви Святих апостолів Петра і Павла.

У релігійний конфлікт була змушена втрутитися поліція. Ілюстрація:http://tgn.in.ua/У Тернопільській області через релігійний конфлікт зламали замки вхідних дверей храму. Як повідомили в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, інцидент стався вчора, 15 травня близько 21-ї години в селі Кинахівці, передають Патріоти України.

До чергової частини Збаразького відділення поліції надійшло повідомлення від настоятеля церкви Святих апостолів Петра і Павла. Він заявив, що представники громади православної церкви Київського патріархату пошкодили його одяг, зламали замки вхідних дверей та проникли до церкви.

Виїхавши на місце події, правоохоронці з'ясували, що близько 20:00 представники релігійної громади Київського патріархату прийшли до сільського храму і, пред'явивши статут про перереєстрацію громади, намагалися увійти всередину для богослужіння.

Як вони пояснили, попередній староста відмовився надавати ключі від дверей церкви, тому вони зламали замок. На вході перешкодою став священик Московського патріархату. Його відтіснили. Після проведення богослужіння конфлікт між представниками конфесій продовжився.

Поліцейські, які прибули на виклик, не допустили порушень правопорядку. В даний час представники УПЦ КП опечатали храм. У нічну пору забезпечення публічної безпеки та порядку здійснюють співробітники поліції.

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...