Репресії в Криму: Близько сотні озброєних окупантів приїхали зносити будинки татар в Судаку (відео)

Власники будівель, які підлягають знесенню, домовилися з окупаційною владою Судака про перенесення вирішення питання на 10 днів.

Будинки в Судаку, які планували знести. Фото:http://ru.krymr.com/

Близько 100 озброєних кремлівських карателів прибули 23 березня в Судак у район житлового масиву Алчак, де передбачалося знесення шести будинків кримських татар. Про це сайту Крым.Реалии розповів перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передають Патріоти України.

"Там знаходилося близько 100 представників правоохоронців, половина з них була озброєна. Це представники ОМОНу, поліції, ФСБ. Як мінімум, 2 КамАЗа. Екіпіровані, тобто, чекали чогось. Нічого не відбувалося. Була велика група кримських татар. Теж десь в такій кількості, можливо більше", - розповів він.

За його словами, ці будинки побудовані багато років тому і, дійсно, не мали дозвільних документів. При цьому Джелялов підкреслив, що така ситуація характерна для всього Криму і стосується не тільки кримських татар.

"Я не знаю, чи намагалися їх (будинки - ред.) узаконити за останні два роки, але більшість сходиться на тому, зокрема, те, що стосується Ільвера Аметова (глава Судакського регіонального меджлісу, власник об'єкта," потрапив під знесення " . - ред.), йому неодноразово пропонували співпрацювати з діючою владою і тими політичними силами серед кримських татар, яким влада довіряє, скажімо так.

Він відмовився і сказав, що у нього є свої переконання і свої погляди на те, що відбувалося і відбувається сьогодні . В результаті чого у нього, власне, і виникають неприємності", - зазначив перший заступник голови Меджлісу.

Він також сказав, що за його даними, деякі з власників тієї власності, яку хочуть знести, поїхали зустрітися з віце-прем'єр-міністром підконтрольного Росії уряду півострова Русланом Бальбеком.

На даний момент немає інформації про те, чи відбулася така зустріч, а також будь-які офіційні коментарі російської влади і силових відомств Криму, відсутні.

Координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, який перебуває зараз в Судаку, повідомив, що в даний час російські силовики поїхали, розійшлися, залишилося більше 150 кримських татар. Правозахисник не зміг прогнозувати подальший розвиток ситуації, зазначивши, що "Росія непередбачувана".

Пізніше стало відомо, що власники будівель, які підлягають знесенню, домовилися з окупаційною владою Судака про перенесення вирішення питання на 10 днів.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...