РФ стала на поріг смертельної епідемії - The New York Times

Боротьба з ВІЛ в Росії є показовим прикладом напруги у відносинах між громадянським суспільством і Кремлем за президентства Путіна.

Ілюстрація:112 Україна

Цього року кількість росіян, які отримали позитивний результат аналізу на ВІЛ, непомітно перевалила за позначку один мільйон осіб. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

Видання стверджує, що держава не надає адекватних ресурсів, щоб припинити поширення вірусу від груп підвищеного ризику до населення загалом.

Журналісти зазначають, що боротьба з ВІЛ в Росії є показовим прикладом напруги у відносинах між громадянським суспільством і Кремлем за президентства Путіна. Громадську активність за межами державного контролю негласно вважають підозрілою.

Багато НКО, що займаються проблемами СНІДу, опинилися в списку “іноземних агентів” через отримання фінансової допомоги з-за кордону.

Також повідомляється, що кількість жертв становить близько 1% від населення Росії, що достатньо для того, щоб це назвати епідемією, стверджують експерти. Крім того, гетеросексуальні статеві контакти скоро потіснять вживання наркотиків внутрішньовенно як основний спосіб зараження.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...