Робоскутер: У Сінгапурі представили скутер на автопілоті (відео)

Чудо-транспорт вартістю $15 тисяч сам прокладає шлях і обходить перешкоди.

Скутер на автопілоті. Фото: fakty.ictv.ua.

Транспорт майбутнього – вже на вулицях Сінгапуру. Там представили скутер на автопілоті. Персональний транспорт може возити вас коридорами величезних магазинів або залами аеропорту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перешкоди міні-машина омине сама. Розробники ще перевіряють безпечність технологічної новинки, та вже є охочі її купити.

Робоскутер важить трохи більше 50 кілограмів. Поки що рухається зі швидкістю 6 км/год. Завдяки різноманітним вбудованим лазерам і сенсорам визначає, де перешкода. Долі секунди на роздуми – і ваш транспорт прямує далі.

– Ми продовжуємо вдосконалювати технологію. Тож наступного разу скутер швидше реагуватиме на перешкоди і вибиратиме найбільш оптимальний шлях у натовпі. Люди все одно можуть наштовхнутися на вас, однак цей транспорт – можна привчити їздити безпечно, – каже професор Марчело Анг.

Тестова модель скутера на автопілоті коштує $ 15 тисяч. Та розробники переконують – щойно запустять масове виробництво вартість впаде.


Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...