"Родзинка" окупованого Криму може зникнути назавжди: Стало відомо про серйозні проблеми в Алупкинському парку (фото)

Одною із унікальних особливостей Криму є те, що завдяки його розташуванню - у субтропічному кліматичному поясі - на півострові можуть рости екзотичні рослини. Проте через легковажність окупантів із Південного узбережжя Криму можуть назавжди зникнути пальми, повідомляють Патріоти України.

В Алупкинському парку, який розташовується навколо Воронцовського палацу на Південному березі Криму, загинули найстаріші китайські віялові пальми.

За інформацією прес-служби парку, на його території росте безліч особливо цінних екземплярів екзотичних і червонокнижних дерев, висаджених як в період закладення парку, так і в процесі його подальшого життя.

Однак, як і будь-який інший пам'ятник ландшафтної архітектури, він є живим організмом і неминуче змінюється з часом. Майже 200-річний вік парку передбачає процеси природного старіння і неминучої загибелі окремих дерев з віком, – зазначає так звана "адміністрація" парку.

Водночас, за інформацією "Крим. Реалії", кількасот літні пальми у парку поблизу Воронцовського палацу загинули через необачність окупантів. Хворі пальми після 2014 року висаджували в Алупці і Сімеїзі. На Південний берег Криму їх завезли з Італії, а туди спочатку вони потрапили з Африки.

"Профільні фахівці Нікітського ботанічного саду визначили причину загибелі пальм і рекомендують видаляти загиблі рослини щоб уникнути поширення шкідника, так під загрозою загибелі всі пальми на Південному узбережжі Криму", – додають в "адміністрації" парку.

Так, у лютому 2019 року в Алупкинському парку буде проводитися видалення загиблих примірників китайських віялових пальм на підставі дозволу російського Міністерства екології та природних ресурсів Криму.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...