Росія будує міст до Китаю за 355 млн доларів

Ширина моста складе 14,5 метра.

Ріка Амур. Фото: "РІА"

В Амурській області почали будівництво моста між Росією і Китаєм. Про це повідомив представник уряду російського регіону, пишуть РІА Новини. Новину передають Патріоти України.

"Відбулася урочиста церемонія, дано старт початку будівництва транскордонного мостового переходу через річку Амур. У церемонії взяли участь губернатор Амурської області і представники влади провінції Хейлунцзян", - розповів він.

Підготовка до будівництва моста йшла більше 20 років. За планами новий прикордонний мостовий перехід буде побудований за три роки, введення в експлуатацію має відбутися в 2019 році. Представник департаменту транспорту китайській провінції Хейлунцзян Пань Ян повідомляв, що планована вартість моста складе 2,47 мільярда юанів (приблизно 355,6 мільйона доларів). Довжина моста складе 19,9 кілометра.

За даними агентства China News Service, 6,5 кілометра мосту будуть проходити по території Китаю, що залишилися 13,4 кілометра - по території РФ.

Ширина моста складе 14,5 метра. Як заявив на урочистій церемонії губернатор провінції Хейлунцзян Лу Хао, будівництво моста кардинальним чином позначиться на зростанні залізничних і автомобільних перевезень між Далеким Сходом РФ і провінцією Хейлунцзян. Він додав, що будівництво моста також вплине на модернізацію транспортної системи між країнами і значно зміцнить зв'язки сторін.

В середині квітня 2016 року проект концесійної угоди з будівництва моста був парафований в Харбіні. Російську частину прикордонного мостового переходу будуватимуть російські підрядники - це прописано в міжурядову. Орієнтовно, при будівництві моста буде створено понад 1400 робочих місць. Дві третини мостового переходу пройде по російській стороні.

У березні 2016 року в Харбіні була зареєстрована спільна російсько-китайська компанія-оператор будівництва моста Благовєщенськ - Хейхе, яка забезпечить будівництво "під ключ". Також повідомлялося, що РФ вкладає в будівництво 14 мільярдів рублів і 5,2 мільярда - китайська сторона. Зареєстрована спільна компанія отримає в банку уряду провінції Хейлунцзян кредит під 5% річних.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...