Росія остаточно припинила пускати на свою територію по "паспортам" "ЛДНР"

Співробітники прикордонної служби ФСБ Росії вимагають, щоб на кордоні жителі Донеччини надавали тільки українські документи.

"Паспорт "ДНР". Фото: соцмережі

Жителі окупованих територій Донецької області по 10-12 годин проводять на кордоні в зоні пропуску "Успенка". Російські прикордонники стали більш упереджено ставитися до перевірки особистих документів і транспорту. Російська сторона відмовляє у перетині кордону тим, хто представляє для перевірки документи, видані на території "ДНР". Про це повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі лідер "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Співробітники прикордонної служби ФСБ Росії вимагають, щоб на кордоні жителі Донеччини надавали тільки українські документи. Місцеві жителі почали масово відмовлятися від отримання "республіканських" документів. Щоб якось збільшити кількість нових "громадян ДНР", ватажки бойовиків обіцяють, що не будуть вилучати українські паспорти і робити будь-які відмітки про видачу своїх документів.

Ускладнює перетин кордону і додаткова перевірка, яку проводять російські кінологи. Тимчук зазначив, що на кордоні між українською територією і РФ в пунктах пропуску в Харківській і на півночі Луганської областей легше перетнути кордон. З цієї причини багато жителів Донецької області відправляються через лінію розмежування на контрольовану Києвом територію, щоб потрапити в Росію.

У Раді збираються підвищити виплати одній з категорій пільговиків: Кого стосується

понеділок, 29 квітень 2024, 13:44

В Україні, де частини пенсіонерів можуть урізати пенсію на 50%, народні депутати зареєстрували законопроєкт № 11194, яким планується посилити соціальну допомогу українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, передають Патріоти України. За...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...