Росія втомилась і від цього "побєдоносного царя": Кадрові військові ЗС РФ масово відмовляються їхати на Донбас, - розвідка

Швидка і легка, як думалось, війна знов обертається на виснажливу, криваву та непопулярну. І "дивний образ" розстріляного Миколи II вже кружляє над головою останнього кремлівського "скрепоносця". Паралелі цілком виправдані.

Російські військові вже не рвуться на Донбас. Фото: ЕРА.

Кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки, передають Патріоти України.

Він зазначив, що командування ЗС РФ вживає інтенсивні заходи з підвищення рівня укомплектованості особовим складом російських окупаційних військ в ОРЛДО.

Зокрема, з початку листопада на території усіх військових округів ЗС РФ тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі вакантних посад, на які раніше призначались особи, призвані тільки з числа місцевого населення.

У зв’язку з цим, за словами речника, до підготовки на зазначених зборах залучено вдвічі більше російських військовослужбовців, ніж зазвичай. Гуцуляк наголосив, що при цьому забезпечення набору і морально-психологічної підготовки військовослужбовців у ході зборів здійснюється безпосередньо під керівництвом представників головного воєнно-політичного управління ЗС РФ.

«Водночас залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей», - заявив речник Міноборони України. Він повідомив, що свої рішення військові РФ аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з’єднань і частин російських окупаційних військ.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...