Росія вибила з Сенцова визнання російського громадянства - СБУ

Юрій Тандіт пояснив, що російські спецслужби намагаються вести справу Сенцова в такому ключі, щоб були підстави заявляти, що український режисер є громадянином РФ, тому передавати Україні його не будуть.

З Олега Сенцова вибили визнання російського громадянства силою. Фото:ru.krymr.comСпецслужби Російської Федерації силою вибили з українського режисера Олега Сенцова визнання російського громадянства. Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передають Патріоти України з посиланням на на NewsOne.

"З Олега Сенцова силою вибивали свідчення. Точно так же вибили нібито його бажання стати громадянином Росії. Зрозуміло, що він є громадянином України, і він не раз про це говорив. Як можна насильно змусити його стати громадянином іншої країни?" - зазначив Тандіт.

Представник СБУ пояснив, що російські спецслужби намагаються вести справу Сенцова в такому ключі, щоб були підстави заявляти, що український режисер є громадянином РФ, тому передавати Україні його не будуть.

Він упевнений, що найближчим часом Росія зробить вкидання інформації про стан Сенцова. "Ми використовуємо всі способи, щоб домогтися його звільнення. Деякі люди хочуть вивести його з Мінського процесу і кажуть, що він не має до цього відношення. Але ми говоримо, що він, як громадянин, який був незаконно затриманий і вивезений в РФ, теж розглядається в списку заручників", - вказав Тандіт.

Дефіцит робочих рук в недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...