Росія знову у "прольоті": Інтерпол відмовив Кремлю щодо розшуку голови генштабу ЗСУ

До цього Росії відмовили в розшуку глави МВС Арсена Авакова і колишнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Віктор Муженко. Фото: "Україна молода"

Інтерпол не стане оголошувати в розшук начальника генштабу Збройних сил України Віктора Муженко, як запитувала Росія. Про це заявив начальник Укрбюро Василь Неволя, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українські новини.

Він підкреслив, що до цього Росії відмовили в розшуку глави МВС Арсена Авакова і колишнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. РФ також просила оголосити в розшук начальника Генштабу і командирів військових частин, які беруть участь в АТО. "Відповідь була такою ж: суперечить статуту і правилам діяльності Інтерполу", - повідомив Неволя.

Він зазначив, що такий висновок говорив про те, що Інтерпол не став заангажованим щодо України після того, як віце-президентом організації став росіянин Олександр Прокопчук. Неволя додав, що Інтерпол ретельно досліджує всі матеріали, які направляються як від України, так і від Росії. За запитом України Інтерпол оголосив у розшук 1763 людини, за словами Неволі, з них 64 знаходяться на території РФ. Приблизно така ж кількість росіян, яких розшукує Інтерпол, знаходяться в Україні.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...