Росіян примушують воювати на Донбасі за допомогою "компромату", - ГУР

Це пов'язано з масовими випадками відмови продовжувати участь у бойових діях на окупованих територіях

Фото: patrioty.org.ua

Росіян примушують їхати воювати на Донбас за допомогою фальсифікації кримінальних правопорушень проти них. Чоловікам підкидають зброю та вибухівку, а потім змушують підписати контракт щодо проходження військової служби під загрозою кримінального переслідування. Про це повідомляє прес-служба ГУР Міноборони України, передають Патріоти України.

"З огляду на проблеми з комплектуванням особовим складом 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також масових випадків відмови продовжувати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, російське окупаційне командування, спільно із співробітниками ФСБ РФ, нарощують заходи “примусово-добровільної” мобілізації у т.ч. шляхом фальсифікації кримінальних правопорушень.

З початку вересня ц.р., на території Ростовської та Воронезької областей, а також Краснодарського краю РФ та тимчасово окупованих територіях України, зросла кількість випадків, коли особам, затриманим за дрібні правопорушення навмисно підкидається зброя, набої, вибухові речовини та засоби підриву для примушення до підписання контрактів щодо проходження військової служби під загрозою кримінального переслідування", - йдеться у повідомленні.

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...