Росіяни накрили вогнем Торецьке: є жертви серед цивільних (відео)

Третю добу шахта "Бутівка" опиняється під щільним вогнем супротивника.

Скрін відео

Неспокійно пройшла ніч на Донецькому напрямку зони АТО. Бойовики продовжують обстрілювати українські позиції під Авдіївкою. А в Торецьку, під окупованою Горлівкою, через ворожий обстріл загинула пенсіонерка. Про це пишуть Подробности, передають Патріоти України.

Третю добу шахта Бутівка під щільним вогнем супротивника. Вдень бойовики здебільшого використовують міномети, реактивні гранати та стрілецьку зброю. А ось коли смеркне, у хід йде важка артилерія. Сьогодні вночі працювали танки та гармати.

"Були сильні обстріли з боку противника. Із застосуванням артилерії та танків. Артилерія вела дуже активний вогонь. Танки - 3 - 5 пострілів і зміна вогневої позиції".

На саму шахту репортерів поки що не пускають. Щоб дістатися до позицій, треба долати відкриту ділянку дороги. А там машини відразу починають обстрілювати. У цьому переконався водій, що завозив на Бутівку продукти та воду.

"Снайпери нас обстрілювали. Конкретно по машині били", - каже військовослужбовець збройних сил України Микола.

Але і на сусідніх із Бутівкою позиціях не дуже безпечно. Іноді кулі свистять просто над головою. Але найпотужніший обстріл Бутівки стався в ніч із суботи на неділю.

"Шахту Бутівку обстрілювали більш ніж з 10 позицій різних. Застосовувалися усі можливі калібри. Починаючі із 82-мм мін и закінчуючи 152-мм снарядами. Наглядова місія там була, зареєструвала все. Ситуація така, не дуже стабільна", - розповідає заступник командира бригади Євген Бондар.

Гаубичний снаряд влучив у бетонну стіну, за якою були бійці "Правого сектора". Четверо з них загинули. Вони в офіційних зведеннях не значаться. Серед армійців - лише поранені.

"На шахті Бутівка було троє поранених. Медики кваліфікували їх, як легкі та середньої важкості. Їм всім надана медична допомога. Зараз вони проходять лікування у Дніпропетровській або Харківській області, вони евакуйовані, їх життю нічого не загрожує", - запевняє прес-офіцер сектора "Донецьк" Аркадій Радковський.

Є і ще втрати серед мирних жителів. Внаслідок ворожого обстрілу у Торецьку загинула літня жінка. Снаряд влучив у приватний будинок, в якому вона мешкала.

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...