Росіянин визнав причетність до створення "груп смерті" у соцмережах

Філіп Будєйкін був затриманий ще 15 листопада 2016 року за звинуваченням у підбурюванні до доведення до самогубства через спільноти у "ВКонтакте".

Філіп Будейкін. Фото:Meduza

Філіп Будєйкін, відомий також як Філіп Лис, визнав свою провину в підбурюванні до самогубства. Про це повідомила прес-секретар Жовтневого районного суду Петербурга Дарина Лєбєдєва, передають Патріоти України з посиланням на сайт Медуза.

Також повідомляється, що йому було продовжено термін утримання під вартою до 20 серпня 2017 року. "Будєйкін визнає свою провину, проти продовження запобіжного заходу не заперечував", - заявила представниця суду.

Водночас держзвинувачення і адвокати Філіпа Будєйкіна таких заяв не робили. Як відомо, він був затриманий 15 листопада 2016 року за звинуваченням у підбурюванні до доведення до самогубства через спільноти у "ВКонтакте". Це був перший арешт серед адміністраторів цих підліткових груп в соціальних мережах. Згодом у 10 регіонах Росії в адміністраторів і учасників "груп смерті" були проведені обшуки.

У Росії до суїцидальних спільнот у соцмережах привернула увагу "Новая газета". У 2016 році видання написало, що від дій "кураторів" ігор "Синій кит" загинули більше сотні підлітків. У 2017 році МВС РФ опублікувало офіційну статистику підліткових самогубств. За даними відомства, мережеві спільноти призводять до суїциду тільки в 1% випадків. При цьому всього за 2016 рік у Росії наклали на себе руки 720 підлітків.

Обговорення "груп смерті" призвело до появи в РФ законодавчої ініціативи про кримінальну відповідальність для авторів подібних спільнот та заборону журналістам і блогерам писати про самогубства.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...