"Росією керують пацани із підворіття Петербурга. Під спортивні свята завжди можна щось організувати" - експерти про можливий обмін політв'язнями

Для Росії важливо перед початком президентської кампанії поставити українського президента в ситуацію, коли не він вирішує важливі для нації питання, а Надія Савченко, Олег Сенцов.

Ілюстрація:Politeka

Фактів, які б вказували на існування особливих домовленостей української верхівки щодо обміну полоненими на Донбасі, поки немає. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олексій Арестович, інформують Патріоти України.

"Перемовини тривають постійно. З ув'язненими працюють адвокати, правозахисники. Пояснюють, як діяти. Можливо, вони порадили в'язням одночасно зробити заяви, щоб можна було поміняти одне на одного. Є групи переговорників при Організації з безпеки і співробітництва в Європі й Парламентській асамблеї Ради Європи. А також ті, які беруть участь у Мінських переговорах. Вони могли спробувати організувати обмін під Кубок світу з футболу (відбудеться у Росії з 14 по 19 червня 2018 року. — ред). У Росії — своя логіка. Країною керують пацани із підворіття Петербурга. Якщо сприймуть за тиск — не підуть на це. Як за пропозицію - можуть відгукнутися. Під спортивні свята завжди можна щось організувати", - вважає він.

Заяви політичних в'язнів Росії і України не є ланками одного ланцюга, вважає політолог Сергій Таран.

"Ми постійно чуємо про бранців, які оголошують голодування. Легко пов'язати заяви одну з одною. Але здійснити таку складну комбінацію дуже складно. Будь-яка з цих подій є резонансною і самодостатньою", - сказав він.

Заяви політв'язнів можуть бути частиною політичної гри Росії проти України напередодні президентських виборів, вважає політолог Володимир Цибулько.

"Для Росії важливо перед початком президентської кампанії поставити українського президента в ситуацію, коли не він вирішує важливі для нації питання, а Надія Савченко, Олег Сенцов.

Про Сенцова стали дещо забувати і він цим своїм актом відчаю дуже добре нагадав про своє існування. Це правильно, тому що якщо українці готові змиритися з війною і вдавати, що її немає, тим більше доля політв'язнів може зійти з першого плану.

Це не ланки одного ланцюга перед виборами всі ці поодинокі акти відчаю, акції непокори, політичні акції починають створювати єдине синхронне поле. Політики пробують це організувати і навіть, в певній мірі, очолювати цей процес, грати на цих дражливих моментах", - каже він.

На думку політолога, заяви політв'язнів пов'язані не з Чемпіонатом світу з футболу, а з іншими важливими зустрічами.

"Сьогодні в Сочі з Володимиром Путіним зустрічається канцлер Німеччини Ангела Меркель. 24 — 26 травня у Петербурзі проходитиме Економічний форум і там має бути Еммануель Макрон. Обидва вони пробують стати головними перемовниками від європейського світу із Путіним", - розповів він.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...