"Російська православна церква - сама по собі": В Москві відмовилися підтримати заклик Папи Франциска по ЛГБТ

Радник президента України Олег Медведєв підтримав слова понтифіка.

Папа Римський Франциск закликав усіх попросити вибачення у представників ЛГБТ. Фото: nevainfo.ru.

Російська православна церква відмовилася прийняти заклики Папи Римського Франциска і попросити вибачення у представників ЛГБТ. Про це заявив керівник прес-служби патріарха Московського і всієї Русі Олександр Волков, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Папа Римський - сам по собі, Російська православна церква, слава Богу, - сама по собі. І це питання - це не актуальний для нас порядок денний", - сказав він.

"Одностатева любов - це, без сумніву, гріх, і про це Російська православна церква говорила і буде говорити завжди. А просити вибачення за те, що хтось грішить, досить дивно. Швидше, треба закликати людей до того, щоб вони покаялися і змінили своє ставлення до того, що церква називає гріхом ", - додав він.

Крім того, Волков нагадав про покаяння за грішність.

Хоча в Казані священик католицького храму Воздвиження Святого Хреста в Казані Діогенес Уркізу погодився із заявою Папи, зазначивши, що "не важливо, ким є людина, якщо церква його ображала, безумовно, треба просити вибачення".

У той же час, радник президента України Олег Медведєв підтримав слова понтифіка.

"Чим Папа відрізняється від усіх нас? Тим, що йому видніше, бо понтифік ближче до Нього Самого. Я без жодної іронії", - написав він.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...