Російське "правосуддя": Засудженого на 20 років українця Клиха у РФ почали судити за новим звинуваченням

Станіслава Клиха звинувачують в образі прокурора під час судового засідання.

Станіслав Клих. Фото:gordonua.com

У Грозному 7 вересня розпочався новий суд над громадянином України Станіславом Клихом, засудженим на 20 років за сфальсифікованим звинуваченням. Його звинувачують в образі прокурора під час судового засідання. Як повідомляє Кавказский узел, Клих заявив про свою невинуватість, передають Патріоти України.

За версією сторони обвинувачення, під час судового процесу у Клиха склалося неприязне ставлення до держобвинувача Саламбека Юнусова, і 20 лютого підсудний під час розгляду питання про продовження строку тримання під вартою, публічно образив Юнусова "у формі, що суперечить моральним нормам, непристойними висловлюваннями. Фраза включала грубу, лайливу, вульгарну лексику".

Обвинувачі стверджують, що прокурор Юнусов сприйняв це як образу, що принижує його честь і гідність.

Потерпілий, прокурор Юнусов, на засідання не прийшов і клопотав про проведення судового засідання без нього. Клиха очікує штраф до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу за період до шести місяців, або до 480 годин обов'язкових робіт, або арешт на строк до чотирьох місяців.

Клих заявив, що звинувачення бездоказове. Його адвокат Марина Дубровіна зазначила, що підзахисний "не визнає провину і в його діях немає складу злочину".

Єдиний свідок, який прийшов на засідання - адвокат Докку Іцлаєв, який брав участь в процесі у лютому. Він сказав, що не може підтвердити, що "образливі слова були спрямовані на адресу прокурора", і додав, що підсудні Карпюк та Клих звинувачувалися в особливо тяжких злочинах - вбивстві 30 військовослужбовців.

Своєї провини вони не визнали і заявили, що не скоювали злочинів. Висунуті їм звинувачення були образливі для них, Клих весь процес знаходився в стресовому стані, і всі висловлювання, що не відносяться до суті справи, яка розглядається, вимовлялися через стрес. Наступне засідання суду відбудеться 26 вересня.

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...

У Тернополі чоловік у військовій формі побив у супермаркеті місцевого жителя, розгорівся скандал

вівторок, 7 травень 2024, 14:22

У тернопільському супермаркеті чоловік у військовій формі побив місцевого жителя Ореста Паньківа. Зі слів потерпілого, чоловік з товаришем представилися працівниками ТЦ. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Тернополянину Оресту Паньківу...