Російські "кіногастарбайтери" в Україні позбавляють роботи місцевих акторів. Пора це змінювати - Ступка

Закон про мовні квоти – це такий ланцюжок, який тягне за собою дуже багато проблем стосовно україномовного продукту на телебаченні, зокрема зайнятості українських акторів, адже український актор абсолютно не захищений.

Остап Ступка. Фото:Styler - РБК-Украина

Народний артист України Остап Ступка прокоментував ухвалення закону про мовні квоти на телебаченні, а також розповів про роботу російських акторів в Україні. За словами артиста, ухвалення законопроект №5313 про мовні квоти назріло вже давно, а українські актори мають реалізовуватися у рідному медіа-просторі саме рідною мовою. Про це він заявив в інтерв’ю для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Ступка заявив, що в Україні досі знімається більше ніж сотня акторів із Росії. В Україні російські "кіногастарбайтери" працюють без дозволів і позбавляють роботи місцевих акторів.

"На перший рік війни трохи стидалися запрошувати (російських акторів, – ред). А зараз взагалі не стидаються. Відповідно 100 українських акторів або 120 втрачають роботу. Тому цей закон – це такий ланцюжок, який тягне за собою дуже багато проблем стосовно україномовного продукту на телебаченні, зокрема зайнятості українських акторів на тому ж таки телебаченні. Тому тут мають запрацювати профспілки, яких немає. Український актор абсолютно не захищений", – зазначив він.

Артист провів паралель з Росію. Там, для прикладу, щоб працювати іноземний актор має отримати дозвіл – а він, відповідно коштує грошей.

"Чому б нам не зробити, щоб був дозвіл на роботу, і не знімати по 10-15 чоловік російських акторів в українських серіалах, а зробити теж якийсь ліміт – одна людина, дві, але за яку платилися б немаленькі гроші, які у свою чергу йшли б на розвиток українського кінематографу," – запропонував Ступка.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...