Російські організації по боротьбі зі СНІД-ом оголосили "іноземними агентами"

В країні офіційно оголосили про епідемію СНІДу.

Фото: marinkazhdanowa1996.blogspot.com

Незважаючи на офіційно оголошену в країні епідемію СНІДу, чиновники домагаються закриття організацій, що борються з поширенням ВІЛ-інфекції. Як повідомляє «Коммерсант», за один тиждень Мін'юст оголосив «іноземними агентами» дві відомі російські організації, які багато років займаються профілактикою ВІЛ, пишуть Патріоти України.

Так, іноземними агентом визнано некомерційне партнерство ЕСВЕРО, що об'єднує два десятка самостійних регіональних організацій, які ведуть роботу по «профілактиці та обмеженні поширення ВІЛ-інфекції та інших соціально значущих захворювань серед населення РФ». Співробітники цих організацій займаються комплексною соціальною роботою серед груп ризику щодо поширення ВІЛ - допомагають наркозалежним, секс-працівницям.

Також до реєстру включено Фонд імені Андрія Рилькова (ФАР). Він займається профілактикою ВІЛ, гепатитів, туберкульозу та інших захворювань серед груп ризику. Відповідно до опублікованого на сайті звіту, в 2015 році 4950 осіб отримали соціальну допомогу від ФАР: волонтери організації роздають презервативи, одноразові шприци, ліки, одяг. Також вони допомагають своїм підопічним повернутися до нормального життя: ведуть юридичні консультації, супроводжують при відновленні документів та пошуку роботи.

На думку Мін'юсту, обидві організації ведуть політичну діяльність на іноземні кошти. Обидві організації погоджуються, що працювали в основному на зарубіжні засоби - але лише тому, що не змогли знайти гроші в Росії.

«Ми єдина організація в Москві, яка постійно веде соціальну роботу з групами ризику. У всьому світі подібну діяльність фінансують або держава, або муніципалітети - там чиновники розуміють, що проблема стосується всіх. Але московський бюджет не виділяє ні копійки на цільову профілактику ВІЛ серед людей, що вживають наркотики. Але ж потім ВІЛ неминуче передається і звичайним городянам», - зазначає президент ФАР Аня Саранг.

Вона розповідає, що чотири рази подавала заявку на отримання президентських грантів, але щоразу отримувала відмову.

Відзначимо, раніше Мін'юст вніс до реєстру іноземних агентів Омську НКО «Сібальт», а також організацію «Соціум» з Енгельса. На суді прокуратура посилалася на експертний висновок викладача місцевого вузу, який стверджував, що організація, що займається боротьбою з ВІЛ, «веде гібридну війну проти нашої держави».

Тим часом ще рік тому голова Федерального центру по боротьбі зі СНІДом Вадим Покровський заявляв про те, що ситуація з поширенням ВІЛ в Росії досягла рівня національної катастрофи і пропонував негайно ввести ряд заходів, які успішно діють в інших країнах.

Депутати, до речі, не забарилися відреагувати. Депутат Держдуми РФ Людмила Стебенкова заявила, що сексуальна освіта в школах тільки збільшить інтерес дітей до сексу і призведе до сплеску ВІЛ та інших хвороб. На її думку, пропонуючи говорити зі школярами про секс, Вадим Покровський «діє як типовий агент проти інтересів нашої держави».

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.