Розбійники з великої дороги: У Таїланді дикі слони грабують автомобілі з фруктами

Тварини перекривають провінційні дороги і викрадають їжу.

У Таїланді дикі слони зупиняють і грабують вантажівки з фруктами. Фото: ВЛуки.ру.

У Таїланді дикі слони зупиняють і грабують на провінційних дорогах вантажівки, що перевозять фрукти з плантацій. Про це повідомляє Третій національний телеканал країни, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У провінції Прачуаб Кірікхан, неподалік від курортного міста Хуа Хін, слони зупинили тритонну вантажівку з ананасами. В ефірі телеканалу водій вантажівки розповів, як великий самець перегородив його машині дорогу на вузькому шосе, що йде через територію місцевого заповідника, після чого ще кілька тварин вийшли з джунглів і почали хоботами тягати ананаси з кузова.

При кожній спробі водія включити передачу і виїхати великий самець знову займав позицію перед капотом вантажівки і бив хоботом по його кабіні, в якій крім водія знаходилися його дружина і маленький син. Коли водій в черговий раз спробував рушити з місця, слон уперся своїми короткими бивнями, які йому, мабуть, колись відрізали браконьєри, в борт машини і злегка підняв її, а потім опустив на місце, коли водій зняв ногу з педалі газу.

Слонячий грабіж тривав більше години, розповів водій. У якийсь момент повз оточену тваринами вантажівку проїхала поліцейська патрульна машина. Вартові закону не ризикнули зв'язуватися з «грабіжниками», але доповіли про інцидент лісовим рейнджерам департаменту національних парків Таїланду, після чого їх загін з'явився на місце «злочину» і розігнав гігантів.Повідомлення про подібні випадки приходять з усіх провінцій Таїланду, де розташовані фруктові плантації, зазначає телеканал. Іноді слони зупиняють одразу кілька машин і утримують їх, поки не наситяться.

Зараз в Таїланді йде кампанія зі збору фруктів. Фрукти в цій країні ростуть цілий рік, проте початок сезону дощів - з середини до кінця травня - це час, коли одночасно дозріває найбільша кількість видів і сортів плодів. По автотрасах Таїланду в цей час рухаються довгі колони «фруктовозів», навантажені ананасами, мангустінами, дуріаном, пізніми сортами манго. З вузьких шосе, які йдуть від плантацій, на траси вливаються потоки вантажівок і пікапів, і часто на магістралях, що ведуть до великих міст, виникають багатогодинні автомобільно-«фруктові» пробки.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...