Роздягнули до трусів: У Білорусі українських журналістів обшукали за скандальні сюжети про бізнес сім'ї Лукашенка

Журналістів 1+1 піддали принизливому обшуку на білоруській митниці за "наказом згори".

 У Білорусі українських журналістів обшукали за скандальні сюжети про бізнес сім'ї Лукашенка. Ілюстрація: allby.tv.

У немилість митників Білорусі потрапили два журналіста телеканалу "1 + 1". Нинішня поїздка, за словами кореспондентів, носила цілком нейтральний характер: телевізійна група знімала матеріал, приурочений до річниці чорнобильської трагедії, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У Білорусії українські журналісти працювали 5 днів, вони були акредитовані, закон не порушували. Але коли українці вже поверталися додому, були без пояснення причин затримані місцевими митниками. При цьому за кілька хвилин до цього телевізійники спокійно пройшли митний контроль, і їм було дозволено виїзд з країни. Однак після затримання кореспондентам повідомили, що процедура проходження контролю виявилася недійсною.

Коментуючи неприємну ситуацію, по ходу якої журналістів за "наказом згори" навіть роздягали практично догола, Євген Плинський в Facebooк оприлюднив свою точку зору на те, що сталося.

"Місяць тому ми зробили кілька сюжетів про Білорусь. Ми достовірно показали матеріали, в яких розповідалося про те, як білоруська влада в своїх корисливих інтересах заробляє на війні з Україною, ми показали резиденції чиновників Білорусі, розповіли про бізнес сім'ї Лукашенка. Напевно, тому наш нинішній приїзд порахували нахабством і скористалися можливістю показати нам хто є хто ", - написав Плинський.

Він каже, що спочатку начебто все відбувалося більш-менш цивілізовано, але коли телевізійники відмовилися віддати знятий матеріал, митники почали творити беззаконня, відправивши українських журналістів на особистий огляд аж до нижньої білизни.

На поглиблений огляд був спрямований і особистий автомобіль журналістів. Все це митники пояснювали тим, що вони діють в рамках закону, хоча так і не сказали, чим конкретно завинили українці.

"Один з перевіряючих з ліхтариком сховався на задньому сидінні авто і уважно вивчав щоденник, можливо, щось фотографував, поки я не помітив це і зі скандалом не забрав. На наші прохання дати подзвонити, нам говорили, що можливості такої немає, так як немає стаціонарних телефонів. За весь цей час ніхто не назвав своїх посад, не представився, не озвучив причин затримання, лише єхидно посміхалися і говорили про закон. Будемо вимагати сатисфакції і подавати скаргу", - описав інцидент журналіст Плинський.

Він розмістив в соцмережі документи про проходження особистого огляду і заявив, що вважає те, що трапилося явною спробою тиску на журналістів.


ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...