Розкаже все: Київський студент винайшов холодильника-шпигуна (фото)

До винаходу шпигуна для холодильника його підштовхнуло життя в гуртожитку.

Максим Гетьман зі своїм винаходом. Фото: Лілія Чемоданова.

Студент КПІ навчив холодильник стежити за кількістю їжі і повідомляти власникові, коли необхідно щось купити. Максим Гетьман придумав менеджер продуктів харчування Foodger, який навіть може порадити рецепти до приготування з наявних ресурсів. Про цього талановитого студента розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Стартап хлопця відправить прямо на смартфон список необхідних продуктів. І навіть попередить про кількість тих, що ще залишилися. Наприклад, якщо молоко ще є, але вже півпляшки випито.

"На цю ідею наштовхнула мене ситуація з реального життя. Одного разу після пар я йшов в гуртожиток з думкою про те, що зараз прийду і з'їм свій плавлений сирок. Але виявилося, що в холодильнику його там немає, - з'їв мій товариш. Пізніше, він звичайно придбав мені ще один, але я подумав, що було б добре знати про наявність продукту до того, як я повернуся ", - розповів Максим.

Умный холодильник

Умный холодильник

Його винахід в буквальному сенсі "зважує" продукти. Для початку треба ввести дані про те, які продукти куплені. Так можна шпигувати за кількома ключовими категоріями їжі. І якщо раптом хтось з'їсть ваш шматочок торта, ви про це дізнаєтеся.

Прилад хлопець демонстрував на минулих вихідних на виставці InnoTech Ukraine 2016 у Києві. Він розповів, що поки невідома ймовірна вартість спеціальних ваг для кінцевого споживача, оскільки деталі замовлялися в Китаї, а корпус друкувався на 3D-принтері в спеціальному IoT HUB, який допомагає матеріальною базою молодим винахідникам.

Умный холодильник

За словами студента, LG і Sumsung вже намагалися випускати "розумний холодильник", який заснований на принципі стеження з камерами. Однак, по-перше, "білого друга" на кухню люди купують раз в десять років, тобто купувати нову техніку дорого і не має сенсу. По-друге, функціонал Foodger набагато ширше.

Наприклад, його можна навіть налаштувати на здорове харчування, певні страви він міг би радити. До того ж, він попередить, якщо у якогось продукту вже закінчується термін придатності.

"Ти дискредитуєш наш сектор": Вболівальник "Карпат" прогнав з фанатської трибуни давнього соратника Медведчука (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 18:55

Під час вирішальної гри львівських «Карпати» з «Полтавою» за право грати в Українській Премʼєр-Лізі (УПЛ) на фанатському секторі львівʼян було помічено політика Ігоря Шурму, повідомляють Патріоти України. Він був членом СДПУ(о), народним депутатом Укра...

Війна наздогнала їх далеко від фронту: Зарізані російським Z-патріотом українці виявились бійцями СВО, котрі проходили реабілітацію у Німеччині після важких поранень

неділя, 28 квітень 2024, 17:43

Хлопці були дуже слабими внаслідок поранень, щоб на рівних відбиватись від кровожерливого рашиста. Убиті росіянином у німецьком містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Про це в неділю, 28 квітня, пові...