Розумний браслет: В Ізраїлі розробили пристрій для порятунку життя поранених солдат (фото)

Новий пристрій позбавить військових медиків від витрат часу на заповнення медичної документації та дозволить отримати всю інформацію про стан пораненого за допомогою мобільного телефону.

Розумний браслет. Фото:http://www.vesty.co.il/

В ізраїльській армії розробили пристрій, який заощадить дорогоцінний час на надання допомоги пораненим. Розумний браслет зберігає всю медичну інформацію і зчитує її за допомогою звичайного телефону. Подробиці розповів керівник проекту майор Аріель Хіршгорн, передають Патріоти України з посиланням на Вести.

Новий пристрій позбавить військових медиків від витрат часу на заповнення медичної документації та дозволить отримати всю інформацію про стан пораненого за допомогою мобільного телефону. Браслет знаходиться на фінальній стадії тестування і скоро стане невід'ємною частиною надання першої допомоги пораненим.

- Розумний браслет - це, по суті, мобільна медична карта потерпілого. Він зчитує інформацію з усіх пристроїв для діагностики та лікування і передає її на смартфон. Досить прикласти мобільний телефон до браслету, і вся інформація стане доступною із зазначенням точних дат і часу. При цьому браслет працює як онлайн, так і офлайн - наприклад, регулярно в певний час заміряє пульс.

- В чому важливість цього винаходу?

- Коли солдат отримує травму, особливо в польових умовах, йому надають допомогу різні люди. Спочатку військовий фельдшер, потім лікар підрозділу, і тільки потім поранений потрапляє в лікарню. Буває, що потерпілого евакуюють з поля бою вертольотом, передають в руки іншої медичної бригади. Іноді на цьому шляху важлива медична інформація втрачається. Теоретично все повинно бути зафіксовано - виміри пульсу і тиску, видані ліки, надана на місці медична допомога, але бували випадки, що цього не відбувалося. Браслет повністю виключає ймовірність втрати даних.

- Де була розроблена ця технологія і чи застосовується вона вже на практиці?

- Розроблено у нас, в ізраїльській армії, у військах зв'язку. Зараз браслет знаходиться на завершальній стадії тестування перед запуском у виробництво. Поки він призначений виключно для армійського використання, але в подальшому, можливо, стане доступним і службі швидкої допомоги. А поки наша мета - оснастити військових медиків необхідною кількістю браслетів. Так, і ще один момент. Браслети - одноразові: фельдшер надягає його пораненому на руку, і з цього моменту пристрій починає збирати інформацію.

- Що було найскладнішим в розробці браслета?

- Зробити його мобільним, перетворити величезну конструкцію в портативний переносний пристрій, здатний зберігати великий масив інформації.

- У багатьох речей в армії є неофіційні прізвиська. У браслета теж?

- Так, ми назвали його "101". Він замінить собою бланк з цим номером. який заповнюють військові медики. Уявіть, скільки дорогоцінного часу на порятунок життя солдата заощадить наш розумний браслет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...