Розмірковував більше року: віце-прем'єр Кириленко анонсував запровадження мінімальної квоти українських пісень на радіо

Подібні закони є в ряді європейських держав, котрі намагаються зберегти рідну мову. Давно можна було списати під "копірку".

В'ячеслав Кириленко. Фото:ru.tsn.ua

Міністр культури, віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко повідомив про квоту українських пісень, яку планується ввести для радіостанцій. Про це Кириленко написав у своєму Twitter, інформують Патріоти України.

"В рамках квоти 50% для вітчизняних виконавців на радіо має бути квота на мінімум 75% пісень українською мовою. Готуємо відповідний законопроект", - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, в березні 2015 року Кириленко заявляв про те, що квоту українського продукту в радіоефірі слід збільшити до 75% від усього обсягу мовлення. Зараз ця квота становить 50%.

Як повідомлялося раніше, В'ячеслав Кириленко погрожував закрити українські радіостанції, на яких немає пісень українською мовою.

У Верховній раді 17 грудня 2015 був зареєстрований проект постанови про звільнення Кириленка з посади віце-прем'єр-міністра та міністра культури.

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.

Син Олега Тягнибока отримав поранення на фронті

понеділок, 6 травень 2024, 7:40

Син голови партії ВО Свобода, ексдепутата Олега Тягнибока Гордій отримав поранення на фронті. Про це у неділю, 5 травня, Олег Тягнибок повідомив у Facebook. . "Гордій каже, що тепер святкуватиме День народження двічі - день за днем, 3 і 4 травня. Свя...