Розмріялись: У Криму хочуть надати півострову статус "російського Афона" і зробити з нього світовий центр паломництва

У Криму хочуть збільшити щорічну кількість паломників зі 100 тис. до 1 млн.

"Мінкульт" Криму оголосив півострів "російським Афоном". Фото: horag.ru.

В "міністерстві культури" анексованого Росією Криму хочуть надати півострову статус "російської Афона" і зробити з нього світовий центр паломництва. Про це заявила глава "відомства" Аріна Новосельська, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Новосельська зазначила, що надання Криму статусу "російського Афона" дозволить "підняти на якісно новий рівень усвідомлення витоків, згуртувати російську націю на фундаменті православ'я", спричинить розвиток діалогу і співпраці між Кримом і суб'єктами Росії, а також зарубіжжям "на основі православних духовних цінностей і культури ". Вона вважає, що в результаті це "виведе Крим на рівень світових центрів паломництва".

У Криму хочуть збільшити щорічну кількість паломників зі 100 тис. до 1 млн. Фото: mkult.rk.gov.ru.

За словами Новосельської, в Криму хочуть збільшити щорічну кількість паломників зі 100 тис. до 1 млн.

У травні 2014 року "голова Ради міністрів Криму" Сергій Аксьонов заявив, що в школах півострова викладатимуть основи православ'я, а в 2015 році до першої річниці анексії Криму на півострові оголосили фотоконкурс "Крим православний".

Нагадаємо, Росія анексувала Крим в березні 2014 по результатам незаконного "референдуму", на якому більшість кримчан нібито висловилися за входження до складу Росії. Анексія півострова не зізнається більшістю країн світу.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...