"Розплата прийде - вам і вашим дітям. Мої сльози на землю не впадуть", - мати Надії Савченко - російським прокурорам

Найдорожче у світі - це воля. Свобода не має ціни, вважає мати української льотчиці.

Марія Савченко. Фото:society.lb.ua

Марія Савченко, мати Надії Савченко, знаходиться зараз в російському Донецьку, де завершується суд над українською льотчицею. У середу після закінчення судових слухань, на яких Надія Савченко виступила з останнім словом, її мати поспілкувалася з групою журналістів, в числі яких був кореспондент ВВС Павло Аксьонов, зазначають Патріоти України.

У розмові з пресою вона розповіла про те, як сім'я чекатиме вироку, який повинні оголосити 21 березня.

Питання: Як ви проведете наступні два тижні? Будете вдома молитися?

Марія Савченко: Я молюся. Я ночами не сплю, я вже й забула, який той сон. Ось ми сиділи шість годин у Кишиневі, чекали московський літак, а потім чотири години сиділи в Москві. Так мені наші депутати говорять: поспіть. Та яке поспіть! Я не можу, у мене всі думки про Надю.

Питання: Українське керівництво що вам каже? Що вони обіцяють?

М.С .: Обіцяють. Але мені і в минулому році обіцяли. Порошенко говорив, що в травні Надя буде вдома, не турбуйтеся. І зараз я була у нього, вже втретє. Він каже: Надю визволимо, не хвилюйтеся. Дай бог, щоб виручили, але поки не можуть.

Або не хочуть, або не можуть, я не знаю. Але я бачу, що Порошенко намагається, він піднімає це питання. І Ірина Геращенко.

І Рубан був, який з обміну (керівник українського Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан займається питаннями звільнення і обміну українців, утримуваних збройними формуваннями на сході України - ред). Він говорив, що домовилися, що Надю обміняють. Вони приходять, а Надю вже "продали", вже в Росію повезли, до Воронежа.

Питання: А тут як до вас ставляться?

М.С .: Люди нормально до мене ставляться ... Російський народ, так само, як і український, був у такій же неволі. Але ми зараз трохи вирвалися, у нас йде боротьба. А росіяни бояться, росіяни поки не можуть ... Але настане час, і у них буде Майдан, буде революція, все до того вже йде.

Вони Нємцова вбили, так на його місце інші приходять, тому що народ хоче жити по-людськи, а не так, щоб гнити. Вони не живуть, а гниють. Найдорожче у світі - це воля. Свобода не має ціни, а її затискають ...

Питання: Ваша дочка - жінка в дуже чоловічій професії. Як можна зрозуміти, вона завжди хотіла, щоб на неї дивилися тільки у справах, а не по тому, що вона жінка ...

М.С .: Вона солдат.

Питання: Так, вона солдат. А у вас більш традиційний світогляд, адже ви звертали увагу на ставлення суду до Надії саме як до жінки.

М.С .: Коли мене допитував прокурор Маньшин (російський слідчий Дмитро Маньшин допитував Надію Савченко в Воронежі в липні 2014 року, незабаром після того як вона опинилася на території Росії. Пізніше він давав свідчення як свідок захисту. - ред.), коли ми перший раз приїхали, як Надя була в "психушці", мені говорив: ви там вбиваєте один одного, по чотири сотні людей закопуєте в ями. Я йому відповіла: з якого це фільму? Він не відповів ... Коли я побачила, скільки він підказує, щоб свідки говорили те, що йому вигідно ... То який може бути суд?

Коли я послухала всю цю брехню, я, ще до суду, поки судді не зайшли, підійшла до прокурорів і кажу: "Товариші прокурори, наскрізь видно вашу брехню, за яку ви отримуєте зірочки на погонах. Відплата прийде - вам і вашим дітям. Мої сльози на землю не впадуть".

Коли я вдруге приїхала, в січні, мені люди сказали, сама міліція: "Маріє Іванівно, ваші слова до бога дійшли. Одного прокурора крутануло, його забрала швидка допомога. І у нього в родині розлад якийсь відбувається".

Питання: Надя сказала, що тут чергуватиме сестра, і що ви залишитеся тут ...

М.С .: Ми завтра (10 березня, - ред.) підемо до неї на зустріч, в тюрму.

Питання: У неї багато прихильників? Люди готові приїхати сюди, щоб влаштовувати пікети в рамках закону?

М.С .: З України всі не можуть приїхати. Верховна Рада підписалася і передала всім країнам (звернення - ред.), щоб боролися. А сьогодні (9 березня, - ред.) летіли три депутата з "Батьківщини". Але їх затримали в Москві. Але консул мені розповів, що вони вилетіли сюди іншим літаком.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...