Розповів, що дуже любить читати: У мережі з’явився зворушливий спогад про вбитого на Донбасі бійця АТО

За словами журналістки, всього з Володимиром вона говорила лише кілька хвилин, але навіть за цей час військовому вдалося справити враження.

Володимир Бричак. Фото: соцмережі.

В мережі з’явилися спогади про 40-річного бійця із Закарпаття, селища Берегове, Володимира Бричака, який загинув у вівторок, 4 липня, у зоні проведення АТО. Опубліковані спогади авторства журналістки Насті Федченко на сторінціFacebook спільноти "Повернись живим", передають Патріоти України.

За словами журналістки, всього з Володимиром вона говорила лише кілька хвилин. Але навіть за цей час військовому вдалося справити приємне враження. Федченко розповіла, що боєць АТО любив читати філософські книжки, а також був схожим на ковбоя.

"Військовий стояв на позиції – ноги на ширині плечей, бронежилет і панамка. Я просила розповісти про обстріли, і боєць ніби погоджувався. А потім відмовився...Сказав тільки, що любить читати філософські книжки, а їх на передовій бракує, тому тішиться, коли хтось привозить щось для його бібліотеки.У нього була борода і втомлені очі, і засмаглі руки впевнено тримали автомат. Мужнє обличчя, спокійний голос.Просто в бійниці поруч лежала смугаста сіра кішка. Вона царствено розляглася і мружила смарагдові очі. – Це Марфа, – сказав боєць. – Є ще дві, десь бігають.Короткий діалог і зовнішність, що чимось нагадує кіношний образ першовідкривача, навіть ковбоя", – написала журналістка.

Згодом бійця не стало – "куля снайпера калібру 7,62, випущена російським найманцем із боку Горлівки, потрапила в серце". За життя Володимира боролися півгодини, але врятувати так і не змогли.

"Мені стало так гірко, коли дізналась про його смерть. Хоч ми і говорили пару хвилин.Я подумала, що десь за півтори тисячі кілометрів, на іншому кінці країни, сьогодні заплачуть рідні. І цей біль не мине, просто трохи вщухне.А ще я подумала, що через усю країну поїде машина з цифрою 200 на лобовому склі. Зі страшною, чорною цифрою. Володимир востаннє поїде додому, у сонячне Берегове..." – написала журналістка.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...