РПЦ боїться втратити більшість парафіян: Патріарх Кирило заявив, що примирення України та Росії є неминучим

Хвороба не проникла в глибину народного життя, сказав Гундяєв. Відомо, що УПЦ МП - найбільша структура РПЦ, яку церковна влада в Москві дуже не хоче втрачати.

Гундяєв та Путін. Фото: belprauda.org

Предстоятель РПЦ впевнений у неминучості відновлення братських відносин двох східнослов'янських країн завдяки загальній релігії їх народів, інформують Патріоти України з посиланням на Life.

"Я вважаю, що це примирення не просто можливо, але неодмінно буде, тому що в конфлікт між Росією і Україною залучено меншість людей - те саме, яке ми бачимо на екранах телевізорів, ті, хто там марширує, хто вимовляє якісь агресивні промови на адресу Росії. Є й серед наших людей ті, хто на дух, як то кажуть, сучасну Україну не переносить", - сказав він сьогодні журналістам.

"Якщо миротворчий потенціал Церкви не буде зруйнований, то, думаю, примирення обов'язково відбудеться", - говорить Кирило. - "Все це може статися дуже швидко, тому що хвороба не проникла в глибину народного життя ні в Україні, ні в Росії".

Нагадаємо, в УПЦ МП активно просуваються патріотичні настрої, водночас з тим, що найближче оточення митрополита Онуфрія підтримує сепаратистів (зокрема, "козаки" Лаври). Головним спонсором УПЦ МП залишається опозиціонер Вадим Новинський.


Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...