"Руйнівниця міфів" Супрун розповіла, чим застуда відрізняється від грипу

Застуда - це звичайний стан організму, який переживають тисячі людей, особливо в осінньо-зимовий період року. Про це написала на своїй сторінці у Facebook виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, повідомляють Патріоти України.

"Звичайну застуду чи ГРВІ із легкими симптомами лікують лише постільним режимом і рясним питтям протягом 3-5 днів. Організм цілком може впоратись із вірусом сам. Що стосується препаратів, які зменшують біль у горлі чи полегшують кашель, - за кордоном такі ліки не застосовують, оскільки вони не мають жодної доказової ефективності у лікуванні цих симптомів, а просто ненадовго полегшують стан хворого", - зазначила вона.
Водночас, додала Супрун, симптоми грипу розвиваються різко, майже миттєво, з температурою до 40 градусів, болем в очах, ломотою у м’язах чи ознобом - у такому випадку потрібно одразу звернутись до лікаря та не займатись самолікуванням.
За словами очільниці МОЗу, для боротьби з застудою в імунної системи є достатньо ресурсів. Окрім цього вона порадила українцям вакцинуватися від грипу, оскільки одне щеплення захищає упродовж усього сезону і допоможе сформувати імунітет проти вірусу.
"Дотримуйтесь правил особистої гігієни - часто та ретельно мийте руки. Завжди провітрюйте приміщення та за можливості проводьте більше часу на свіжому повітрі. Збалансовано харчуйтесь, повноцінно спіть та залишайтесь фізично активні", - порадила Супрун для профілактики хвороб.
Окрім цього чиновниця закликала людей залишатися вдома, якщо захворіли, щоб захистити себе від ускладнень та не передавати інфекцію іншим.
"Створіть своєму організму умови, щоби він міг боротись з вірусом - дотримуйтесь постільного режиму без зайвих навантажень, пийте побільше рідини, знижуйте температуру тіла (якщо вона вище 38,5 градусів). У міжнародних протоколах при лікуванні ГРВІ першочергово радять приймати парацетамол (для зниження температури) у поєднанні з ібупрофеном", - наголосила Супрун, зауваживши, що не варто купувати ліки без призначення лікаря.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...