Рух в Москві паралізовано: Російські далекобійники продовжують боротьбу з режимом

Схоже, що російські далекобійники – єдина адекватна опозиційна сила в РФ.

Дальнобійники проти "Платона". І проти Путіна. Фото: day.kyiv.ua

Сьогодні, 5 травня, на південно-західній ділянці внутрішньої сторони Московської кільцевої автомобільної дороги (МКАД) водії вантажівок практично перекрили рух, залишивши вільної лише одну смугу руху, - повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку в ФБ російського блогера Мішеля Пророка.

На даний момент пробка на цій ділянці розтягнулася на багато кілометрів, машини практично не рухаються, пише видання. Водії закрили проїзд вантажівок вийшли з автомобілів і спілкуються зі співробітниками ДІБДР. Рух на внутрішній стороні МКАД сильно утруднено від Каширського шосе до Профспілкової вулиці.

І хоча засоби масової інформації РФ наполягають на тому, що причини такої події невідомі, насправді ж причини прекрасно відомі - російські далекобійники давно вже почали проводити регулярні акції протесту проти системи "Платон". Вперше найбільші акції протесту водіїв захлиснули Росії 19 листопада минулого року. У той день по всій країні тисячі далекобійників збунтувалися проти системи «Платон». У Тверській області в ході акції протесту в ДТП навіть загинув один з учасників.

4 грудня обурені російські далекобійники виконали висунутий раніше російському президенту ультиматум і почали перекривати рух по МКАД. Рішення про це вони прийняли після дебільної промови Путіна напередодні в прямому ефірі, в якій він навіть не згадав про проблеми далекобійників.
7 лютого цього року пройшли акції протесту далекобійників в семи містах Росії. 20 лютого протестні акції далекобійників відбулися вже в 45 регіонах РФ. 28 березня стало відомо, що російські далекобійники мають намір домагатися імпічмента Путіну.

А 3 квітня вони провели першу акцію протесту проти "Платона" в самому центрі Москви. Звинувативши владу в небажанні йти на поступки, водії закликали до відставки президента і уряду.

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...