Руки майстра творять дива: Українець перетворив старенький "Запорожець" в амфібію (відео)

Чоловік сам зрізав дах на авто, герметизувати днище і встановив гребний гвинт

Скріншот

Житель Вінницької області Петро Кищенко своїми руками створив амфібію на базі ЗАЗ-968М, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Старий ЗАЗ дістався Петру Кищенко в спадок від батька. Запеклий мисливець та рибалка вирішив перетворити його в транспортний засіб на всі випадки життя. Крім того, йому потрібно було переправлятися на дачу на іншому березі Бугу.

Переробка ЗАЗ-968М в амфібію зайняла близько місяця. Інженер за освітою, Петро Кищенко сам зрізав дах, герметизувати днище і встановив гребний гвинт. Крім того, двигун ЗАЗ замінений на більш потужний мотор Nissan.

Амфібія "Запорожець" важить 740 кг і здатна розвинути 120 км/год на суші і 20 км/год - на воді. Повного бака вистачає на 1000 км пробігу. Власник авто вже перевірив його вантажопідйомність - зміг взяти "на борт" 12 дітей. Тепер Петро Кищенко хоче випробувати своє творіння в морських водах.

Нагадаємо, раніше велетенський літак-амфібію випробували у Китаї.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...