"Русскому миру" потрібні жертви: У Білорусі дітей готують до кривавих війн

Під заступництвом РПЦ на білоруській території діє мережа православних парамілітарних угруповань, де інструкторами та керівниками є уродженці Росії, представники духовенства РПЦ, що тісно пов'язані зі Збройними силами та спецслужбами РФ.

Білоруських дітей піддають релігійній духовно-виховній обробці РПЦ. Фото:https://informnapalm.org/

На території Білорусі під керівництвом Російської Православної Церкви активно діє безліч православних військово-патріотичних клубів та козацьких рухів, які створюються з метою повторення Росією кримського сценарію. Про це повідомляється в розслідуванні міжнародного співтовариства InformNapalm, інформують Патріоти України.

За інформацією волонтерів, під заступництвом РПЦ на території Гродненської області була створена широка мережа православних парамілітарних угруповань, до лав яких приймаються юнаки з 12 до 18 років, котрі згодом піддаються релігійній духовно-виховній обробці.

"На сьогоднішній день в православних єпархіях Гродненської області налічується 8 ПВПК, в той час, як у всій Білорусі їх трохи більше двадцяти. Шість з них знаходяться в самому Гродно, де діє також "козача" організація "Неманські казаки", - повідомляють аналітики.

Волонтери підкреслюють, що інструкторами в даних клубах, як правило, є "одержимі Росією індивіди, які мають патологічну ненависть до чергових придуманих нею ворогів і відкрито підтримують терористичні проросійські формування і, цілком можливо, що не визнають існування Білорусі окремо від Росії". Також членами подібних організацій є російські неонацисти і неоязичники.

За інформацією волонтерів, керівниками подібних рухів, як правило, є уродженці Росії, представники духовенства РПЦ тісно пов'язані зі Збройними силами та спецслужбами РФ.

Так, InformNapalm наводить як приклад одного з творців і керівників православного воєнізованого руху Гродненщини протоієрея Євгенія Павельчука, колишнього військового, тісно пов'язаного з ФСБ, який раніше був удостоєний нагородження спеціальними відзнаками з рук митрополита білоруського екхархата РПЦ Павла Пономарьова "за доблесний внесок у виконання угоди про співпрацю між Білоруською Православною Церквою і Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь ".

Повідомляється, що Пономарьов є громадянином РФ і випускником Прикордонної академії ФСБ, а також заступником голови Державного прикордонного комітету РБ генерал-полковника В.Г.Моісеєнка.

"Викликає серйозні побоювання те, що згадані в цьому розслідуванні фігуранти, які займаються вихованцями всіх цих "патріотичних" клубів, цілком можливо формують у дітей образ ворога, вчать їх любити "отечество" через ненависть до своїх ворогів, до поділу усього світу на своїх і чужих і найстрашніше і мерзенне - до готовності жертвувати своїм життям в ім'я безглуздих, чужих білорусам ідеалів і цілей", - пишуть автори розслідування.

Підкреслюється, що після релігійної та ідеологічної обробки в православних парамілітарних угрупованнях, багато дітей обирають шлях служіння в силових відомствах і російських вищих військових вузах, де "обробка за допомогою найпотужнішого ідеологічного апарату РФ зведена в найвищий ступінь".

"Масштаб і обсяг даного спецрозслідування покликані показати всю значимість і явну загрозу можливості реалізації кримського сценарію в Білорусі", - заявляють в InformNapalm.

Платити треба за лайку на вулиці та вдома: Українців почали штрафуюти за матюки

субота, 20 квітень 2024, 10:47

В Україні щоденно суди виписують десятки протоколів зі штрафами за матюки в публічних місцях. Розмір штрафів становить до 85 грн, передають Патріоти України. Якщо ж, наприклад, використати нецензурну лайку стосовно членів родини навіть вдома, це також...

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...