Рветься покерувати новими патрульними: Екс-головний ДАІшник України поновився на посаді через суд

Анатолій Сіренко використовував для відновлення на посаді попереднє судове рішення, яким йому було скорочено термін перебування на посаді.

Анатолій Сіренко. Фото:kiev.segodnya.ua

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді глави Державтоінспекції МВС люстрованого Анатолія Сіренка. Про це заявив начальник департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"У кінці грудня суд задовольнив його позов і поновив на посаді", - розповіла вона.

За словами Козаченко, Мін'юст збирається оскаржити це рішення в Апеляційному суді, адже Сіренко використовував для відновлення на посаді попереднє судове рішення, яким йому було скорочено термін перебування на посаді заступника начальника обласного управління МВС у Київській області в період 2010-2011 років.

Таким чином, термін перебування його на посаді, яка підпадає під люстрацію, був скорочений і склав менше 1 року.

У той же час люстрованими можуть бути ті особи, які пропрацювали більше року на керівних держпосадах, коли президентом був Віктор Янукович.

Суд постановив відновити Сіренка на посаді начальника департаменту ДАІ МВС з 22 квітня 2015 року, а також зобов'язав Мін'юст видалити відомості про нього з Єдиного реєстру люстрованих осіб.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно