Знову "білий і пухнастий": Суд поновив на посаді начальника департаменту поліції охорони, якого спіймали на масштабному хабарі

За рішенням апеляційного суду, поновлення хабарника на посаді зумовлене тим, що "Конституція гарантує кожному громадянину право на оплачувану працю і обмеження такого права може бути тільки в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом".

Сергій Будник. Фото:Styler

Апеляційний суд Києва поновив на посаді начальника департаменту поліції охорони Сергія Будника, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українські новини.

Суд розглянув скаргу захисту на рішення Печерського районного суду Києва від 1 вересня, яким Будник був відсторонений від посади.

Генеральна прокуратура, в свою чергу, вважає це рішення обгрунтованим, оскільки переконана, що начальник поліції охорони на своїй посаді має можливість перешкоджати кримінальному провадженню шляхом здійснення незаконного впливу на свідків, знищення або підробки документів.

У той же час Апеляційний суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела фактичну наявність таких ризиків.

Крім того, суд вказав, що Конституція гарантує кожному громадянину право на оплачувану працю і обмеження такого права може бути тільки в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом.

Таким чином, 2 жовтня Апеляційний суд скаргу Будника задовольнив і рішення про його відсторонення з посади скасував. Дане рішення суду оскарженню не підлягає

Як повідомлялося раніше, 22 серпня Будника спіймали на хабарі в майже 100 тис. грн. Повідомлялося, що, крім офіційних платежів, він вимагав більше 80 тис. грн щомісяця за надання послуг з охорони.

28 серпня суд обрав запобіжний захід Буднику, після чого його випустили з Лук'янівського СІЗО. Після цього генерал продовжив виконувати свої службові обов'язки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...