"Рвонуло щось потужніше, ніж одна міна": Бутусов про розслідування НП на Рівненському полігоні

На момент початку стрільб у мінометів батареї жодних візуальних дефектів особовим складом виявлено не було, міномети були справні.
Вибух стався на полігоні на Рівненщині. Фото: соцмережі.

Основної версії причин вибуху міномета "Молот" на полігоні в Рівному у слідчої комісії наразі немає. Чекають результатів експертизи, яку проводить військова прокуратура. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов із посиланням на офіцерів 128-ї бригади, які вивчають місце вибуху і дають свідчення слідчій комісії, передають Патріоти України.

За інформацією журналіста, великих фрагментів ствола міномета не знайдено. "Ствол розлетівся на друзки. Це не типова картина для попередніх вибухів. Але дає можливість припустити, що рвонуло щось потужніше, ніж одна міна", - зазначає Бутусов. Водночас на всіх мінометах батареї запобіжник від подвійного заряджання справний.

"Пошкоджений запобіжник міномета, що вибухнув, знайшли за 150 метрів від місця вибуху. Тобто версія, що стріляли зі знятим запобіжником, або що запобіжник був несправним, малоймовірна. За станом мінометів спостерігав не лише особовий склад, командування, а й посередник з іншої військової частини", - зазначає журналіст. Також на момент початку стрільб у мінометів батареї жодних візуальних дефектів особовим складом виявлено не було, міномети були справні.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...