Риба вбиває: У Запоріжжі госпіталізували п'ятьох осіб з діагнозом "ботулізм"

Ботулізм діагностували у місцевих жителів, які вживали в'ялену рибу кустарного виробництва.

У Запоріжжі з початку року зафіксували 10 випадків захворювання на ботулізм. Фото: Depo.ua.Протягом минулої доби в Запоріжжі ботулізм діагностували у трьох осіб, які захворіли після вживання в'яленої риби кустарного виробництва. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла головний інфекціоніст Запорізької області, заступник головного лікаря Запорізької обласної інфекційної лікарні Ірина Іванова, передають Патріоти України.

За її словами, протягом останніх днів із цим діагнозом до реанімації місцевої інфекційної лікарні потрапило п'ятеро людей.

"Із трьох мешканок Запоріжжя віком 53, 40 і 30 років, госпіталізованих протягом останньої доби після вживання в'яленої риби з діагнозом "ботулізм", дві перебувають на штучній вентиляції легенів, у третьої порушення ковтального рефлексу і порушення мови", – зазначила медик.

Іванова розповіла, що з початку року зафіксовано 10 випадків цього інфекційного захворювання.

Вона закликала місцевих жителів не вживати в'яленої риби в літній період, і особливо не давати її дітям.

Медики повідомили, що минулого року померло двоє запорожців, які захворіли на ботулізм, – вони пізно звернулися до лікарні.

8 червня в Сумах від ботулізму помер 38-річний чоловік, який уживав в'ялену рибу.

У Горішніх плавнях на Полтавщині від ботулізму помер 57-річний чоловік, який напередодні споживав в'ялену рибу.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...