​Рим канонізував Мати Терезу

Мати Тереза Калькутская стала святою через 19 років після смерті. У 2015 році Папа Римський Франциск відкрив шлях до канонізації, визнавши друге диво, яке приписують цій католицької черниці.

Серед присутніх на церемонії був і бразилець марсилії Хаддад Андріна, який розповів історію свого зцілення від смертельного запалення головного мозку завдяки молитві його дружини до Матері Терези, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Справжнє ім'я черниці - Агнесс Гонджа Бояджіу. Народилася 1910 року в Скоп'є. Здобула популярність після того, як 1950-го заснувала жіночу чернечу конгрегацію "Сестри Місіонерки Любові". У 1979 році стала лауреатом Нобелівської премії миру.

Мати Тереза присвятила життя служінню бідним і хворим. Однак і вона не змогла уникнути критики. У звіті, опублікованому в німецькому журналі Stern сказано, що в 1991 році тільки 7% пожертвувань, які надійшли до Місії Милосердя, використані на благодійні цілі. У 2003 році Мати Тереза була зарахована Римо-католицкою церквою до блаженних.

Перше чудо, яке й дозволило зарахувати матір Терезу до блаженних, пов'язано з лікуванням. У 1998 році індійська жінка заявила, що у неї розсмокталася пухлина в животі завдяки медальйону з фотографією матері Терези.

Друге диво пов'язане з лікуванням бразильського чоловіка, який помирав від раку мозку в 2008 році. Весь цей час його дружина молилася матері Терезі з проханням допомогти чоловікові. О 18:10 9 грудня 2008 року чоловіка доставили в операційну для термінового хірургічного втручання, але через півгодини хірург побачив, що чоловік знаходиться в свідомості і абсолютно не відчуває болю. Пацієнт запитав: "Що я тут роблю?". Після цього він повністю відновився і повернувся до звичайного життя.

Також в 2015 році монахиня увійшла в десятку найвпливовіших жінок світу за останні 50 років.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...