Ризикують життям і позбуваються страхів: Медики на передовій (відео)

Медпрацівники змінюють фах, потрапляють під ворожу артилерію, але не зрікаються своєї роботи. Вони рятують життя бійців.

Джерело: QHA

Напруженою була доба на Сході України: п'ятеро українських бійців зазнали поранень. Також своїм життям ризикували медики, які першими прийшли на допомогу бійцям, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Двох лікарів, Валентину та Олександра, знають на всіх передових позиціях Авдіївки. Днями медики отримали нове авто для евакуації, яке називали "Богданчиком".

Валентина за фахом психолог, але вже в армії їй довелося стати медиком."Я взагалі все життя вважала, що боюся крові, дуже боюся бездиханних тіл. А тут виявилося, що нічого я не боюся", – розповіла військовий медик Валентина.Відомі на передовій медики вивозили поранених та загиблих під час зимового загострення на околицях Авдіївки.


"Ми їхали, "дальнобої" почали гатити і ми під ці обстріли потрапили. Три воронки були попереду нас, а четверта – по кущах вдарила. Ми встигли вискочити, проте вона не розірвалася", – зазначила Валентина.

Ще один військовий медик із позивним "Птиця" також брав безпосередню участь в евакуації поранених. Разом із іншими він виносив тіло загиблого Андрія Кизила. Тоді від обстрілу постраждав і сам.

Коли українські військові вибили бойовиків з їхніх власних позицій, "Птиці" довелося надавати допомогу і пораненим ворогам. Проте ворожа артилерія не дала їм вижити.


Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...