Сакварелідзе нагрянув на Одеський припортовий завод - проводяться обшуки

Посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства іноземному контрагенту за багатомільйонною корупційною схемою.

Одеський припортовий завод. Ілюстрація:politvesti.tk

Одеська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в ході якого розслідуються факти злочинного заволодіння коштами держави на суму понад 4 млрд грн на держпідприємстві ВАТ "Одеський припортовий завод". Про це повідомив прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе у своєму Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, на даний момент на підприємстві проводять обшуки.

"На даний момент нами проводяться санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території міста Південний з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину і вилучення документів, необхідних для вивчення в ході слідства", - написав він.

Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства іноземному контрагенту за цінами значно нижче ринкових, зазначив прокурор.

"Передбачається, що в корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, також як і пролобійовані ними керівники даного підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній", - написав він.

За словами Сакварелідзе, слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для присвоєння учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів, у той час як цей прибуток мав би надходити в державну скарбницю України.

За його словами, метою правоохоронців є ліквідація очевидно корупційної схеми, виявлення всіх членів злочинної комбінації і притягнення їх до кримінальної відповідальності за всією суворістю закону.

"Ми будемо інформувати громадськість про хід слідства у кримінальному провадженні", - пообіцяв Сакварелідзе.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...