САП притягнула до відповідальності групу українських чиновників, які влаштували "лампову" аферу за рахунок "кіотських грошей"

Більшості затриманих осіб загрожує позбавлення волі на 7-12 років з позбавленням права обіймати певні службові посади протягом трьох років і конфіскацією майна.

Ілюстрація:https://www.slovoidilo.ua

За підсумками розслідування факту спроби розкрадання так званих "кіотських грошей" до кримінальної відповідальності притягнуто десять українських державних чиновників, а обвинувальний акт спрямований до Солом'янського районного суду міста Києва. Про це повідомляється на офіційній сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП "Укрекоресурс", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній в тендерних процедурах "Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально економічних умов" вчинили замах на заволодіння державними коштами в сумі 336 009 811, 63 гривень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ці гроші були надані Україні в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як виплата за перепродаж допустимого обсягу викидів в атмосферу парникових газів при промисловому виробництві.

Більшості вказаних осіб загрожує позбавлення волі на 7-12 років з позбавленням права обіймати певні службові посади протягом трьох років і конфіскацією майна.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...