СБУ запобігла вбивству колишнього офіцера ФСБ РФ (фото)

Російські куратори злочинців збиралися вбити Іллю Богданова, який перейшов на бік України.

Ілля Богданов. Фото: "Факти"

Українські правоохоронці запобігли вбивству злочинним угрупованням, керованим з Росії, екс-офіцера російських спецслужб, який у 2014 році перейшов на сторону України, блогера Іллі Богданова. Про відповідну спецоперацію на брифінгу у п'ятницю розповів глава СБУ Василь Грицак, повідомляють Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

За словами Грицака, було затримано групу громадян України, які дали свідчення, що до цього злочину причетний колишній депутат Харківської обласної ради Володимир Розсоха. Глава СБУ зазначив, що це вже друга спроба замаху на Богданова, першій спецслужба запобігла в лютому 2015 року.

У жовтні 2015 року був затриманий кілер, який був засуджений до 8,5 років в'язниці. За словами Грицака, він був завербований співробітниками ФСБ в російському Бєлгороді.

"На цей раз ми отримали інформацію, що Іллю Богданова викрали, незаконно утримують і планують переправити в Російській Федерації", - повідомив глава СБУ. За його словами, Богданова викрали в Києві і переправили до Харкова. За задумом російських кураторів, його мали вбити, а труп переправити до Росії.

Всього в цій справі - троє затриманих. Про зникнення в Києві Богданова стало відомо 14 листопада.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...