Секретна лінія, лабіринти і величезні пацюки: Таємниці Київського метрополітену (фото)

​Журналісти побували в нічному метрополітені і дізналися, чи варто вірити таємничим розповідям.

Станція Київського метрополітену "Золоті ворота" увійшла в десятку найкрасивіших у світі. Фото: ЖЖ.

Звичний для городян і гостей столиці Київський метрополітен приховує в своїх глибинах чимало таємниць і секретів. Журналістам пощастило прогулятися тунелями столичної підземки після того, як її двері закрилися для пасажирів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ескалатори на станції метро "Вокзальна".

Станція метро "Вокзальна", найбільш завантажена в Києві, вночі виглядає зовсім інакше: приглушене аварійне світло (його включили тільки для екскурсії), порожні ескалатори і платформи. В кутку, поруч з електронним табло, яке показує час останнього відправлення поїзда, горить табличка: "Вхід у тунель дозволено". Там вже йдуть роботи по ремонту рейок. Але сьогодні цікавить інше.

Таку гру тіней на станціях Київського метрополітену можна побачити тільки при аварійному освітленні.

Звичайно ж, нам хотілося знайти "таємну лінію до Кабміну і ВР". І нам це майже вдалося - в ста метрах від спуску в тунель ми побачили сходи, що ведуть до грат.

"Таємні ходи" насправді виявилися службовими вбиральнями, якими користувалися в 60-х роках ХХ століття.

"Перемога", - промайнуло в головах. Тим більше, над сходами висіла табличка з буквою "М". Але буквально через два метри прийшло розчарування - поруч були такі ж сходи з буквою "Ж". Так що пройтися секретними об'єктами не вдалося.

Крім того, на станціях існують розгалуження, в яких поїзди здійснюють розворот. А ось в самих тунелях легко можна заблукати і вийти з метро не на "Дніпрі", а на "Академмістечку". Саме тому в разі надзвичайних ситуацій пасажирам рекомендують рухатися по тунелю строго по напрямку поїзда.

Розгалуження тунелів.

Ми вирішили не тільки показати вам темні куточки станції "Вокзальна", а й поділитися історіями, легендами і байками про співробітників і пасажирів метро.

Так, за часів, коли мобільних телефонів не було і в помині, нового співробітника просили сходити на іншу станцію за інструментом. І чекали його кілька годин. Досвідчені колеги починали панікувати - метрополітен вже відкрив свої двері, по тунелях ось-ось поїдуть потяги, а людини все немає. Повертався новенький на станцію першим поїздом. Виявилося, він переплутав тунелі і довго бродив по розвилках.

Внутрішній зв'язок.

А ще пасажири останнього поїзда зеленої гілки (від "Червоного хутора" до "Сирця") іноді можуть побачити на пероні поки ще не відкритої станції "Львівська брама" людей. У цьому випадку не варто панікувати - просто працівники метрополітену вже вийшли на зміну.

Працівник метрополітену.

До речі, страшні історії про величезних пацюків теж виявилися вигадкою. Ніякого "Сплінтера" (щур-учитель з популярного коміксу "Черепашки ніндзя") ніхто не бачив.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...